keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Made in Finland and Greece

Sain valmiiksi toisen Joki-langasta neulotun siksak-peiton. Tämä kulki mukana kesällä Kreikassakin siinä alkuvaiheessa, kun pituutta ja painoa ei vielä ollut niin paljon. Neuletyöt kulkevat aina mukanani; neuleen parissa on kiva rentoutua eikä aina oikein jaksa lukeakaan. Ja oikeasti, en vain malta olla neulomatta.

Tähän Joki-neuleeseen käytin viittä eri väriä: kirjavaa kanervaa, kanervaa, kirjavaa sinistä, vihreä-okra-petroolia sekä punaista. Lopputulos on aika psykedeelinen, mutta aika hauska ja sopii poikani huoneeseen. Muissa kirjavissa langoissa oli aika tavalla eri värejä, mutta kirjava sininen oli yllättävän yksivärinen niihin verrattuna. Tällä kertaa raidoituksen tein kerä kerrallaan eli vaihdoin väriä loppuvan kerän jälkeen. Lankaa vaihdoin tarkoituksella siinä kohtaa, missä lanka loppui ja tuloksena oli mielestäni kivoja siirtymäraitoja langanvaihtokohdissa.

 


Ja taas kerran pitää tästä Joki-langasta sanoa, että se ei ole parhaimmillaan kuvissa, vaan langansäikeet heijastavat valoa ja tekevät neuleesta ja sen väreistä aika vääristyneen ja kummallisen. Ja epäselvän! Kuvat eivät tosiaan anna oikeutta tälle langalla neulottuna! Oikeasti lopputulos on kyllä oikein kiva. Tämä Joki on vähän sellainen mysteerilanka, jonka näkee itse kunnolla vasta sitten valmiina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti