lauantai 19. syyskuuta 2015

Syksyn telkkarisatoa odotellessa

Syksyn pitäisi olla telkkarin puolesta täynnä odotusta, mutta jostain syystä tuntuu, että aina vain vähemmäksi käyvät sarjat, joita odottaa. Julkisien kanavien suhteen sarjojen kierto on todella hidasta ja laahataan jopa vuosia perässä ja nettipalvelut näyttävät mitä näyttävät. Mutta onhan sitä toki syksylläkin kaikenlaista luvassa.Yksi odotetuimpia on tietysti Downton Abbeyn viimeinen kausi, joka käynnistyy Ylellä 6.10.2015. Kamalaa edes ajatella sunnuntai-aamuja Downton Abbeyn jälkeen! Tapanani on neuloa ja katsoa sitä; tällä hetkellä on meneillään edellisen kauden uusinta, jonka perään on tarkoitus on katsoa tämä viimeinen. Downton Abbey on ihan samanlaista brittiläistä hidastempoista saippuaa, kuten moni muukin sarja, mutta tämä on vaan niin hiton hyvin tehty! Olen myös katsonut Susipalatsia (Wolf Hall), josta olen kovasti pitänyt. Olen kovasti kuitenkin ihmetellyt viitteitä kirjoihin, joihin sarja perustuu. Henry VIII? Viisi vaimoa? Hänhän on tunnettu historian hahmo, tyttäret Maria Verinen (Bloody Mary) sekä maailman kuuluisin kuningatar Elisabet I; eikö kukaan ole enää kiinnostunut oikeasta historiasta? Katselin ennen näitä historiasarjoja paljonkin. Ylellä oli tapana esittää sunnuntaisin osittain näyteltyjä dokumenttejä esim. juuri Henry VIII:stä ja Elisabetistä. Pidin niistä kovasti, mutta tavallaan kyllästyin siihen tosielämän raakuuteen. Kaikki aina mestattiin pettureina, tämä tuo uutta valoa myös Susipalatsiin. Sorry vaan, tiedän historiasta kuinka Thomas Cromwellin käy. Tämä karmeus kaikkine päivineen oli myös nähtävissä aikoinaan Henry VIII -sarjassa, jota Yle esitti siinä joulun tienoilla 2014. Samassa sarjassa oli mukana myös Sean Bean (Robert Ash), joka koki jälleen kerran kovan kohtalon. Muistan nämä hyvin, sillä olin viiimeisilläni raskaana ja vauva kääntyi mahassa poikittaissuunnasta pystyyn, joten olo oli näihin aikoihin äärimmäisen epämukava; ei kuitenkaan niin epämukava kuin monen tämän sarjan historian henkilön kohtalo. Pidin näistä valtavasti aikoinaan, mutta se mieletön tosielämän raakuus jossain vaiheessa uuvutti minut. Ehkä kohta olen taas kerännyt voimia riittävästi näiden historiallisten dokumenttien seuraamiseen.
Viisi viikkoa Downton Abbeyn viimeisen kauden alkuun! Myös hovimestari Carsonia näyttelevä Jim Carter kertoi viime...
Posted by Yle TV1 on Tuesday, September 1, 2015
Suurin iltaviihteeni on monta kuukautta ollut Sons of Anarchy, jonka viimeisiä jaksoja nyt katselen. En tiedä mitä teen, kun kun sarja on ohi, sillä se on ollut aivan mahtavaa seuraa. Sarjan luojan Kurt Sutterin uusi sarja The Bastard Executioner on juuri alkanut Amerikassa ja maltan tuskin odottaa, että pääsen sitä katsomaan. Voi kuvitella, että luvassa on aika raakaa tavaraa, kun kuvioissa on Kurt Sutter ja kyseessä keskiaika. Mutta jos The Bastard Executioner on kirjoitettu yhtään yhtä taitavasti kuin Sons of Anarchy raakuuden kyllä kestää. Viime aikoina on myös kovasti lupailtu Sons of Anarchy spinoffeja; toista, jossa kerrotaan Mayanseista ja toista, joka kertoo John Telleristä ja Piney Winstonista, jotka perustavat SOA:n. Ihan sama, kumpi vaan käy. Kurt Sutter tuntuu tietävän mitä tekee.


Oikeasti syksyllä luvassa olevista sarjoista odotan kovasti Fargoa, jonka toinen kausi alkaa 13.10.2015 HBO Nordicilla. Ensimmäinen kausi oli minusta yllättävänkin hyvä ja aion ilman muuta jatkaa toisen kauden seurassa! Toinen erittäin mielenkiintoinen sarja HBO Nordicilta on The Affair, josta en ole vielä ensimmäistä kautta ehtinyt katsoa, mutta toinen starttaa 5.10.2015.  Nykyään tosi asia on ikävä kyllä se, että suurin osa mielenkiintoisista uutuuksista starttaa nettipalveluissa eikä televisiossa. Sen verran olen kuitenkin hifisti, että tykkään edelleen katsoa telkkaria televisiosta enkä mistään pienemmistä ruuduista; en varsinkaan kännykästä, joka on sori vaan pyhäinhyväistys. Nyt olen juuri tilannut itselleni Chromecastin, jolla voisin seurata sekä HBO Nordicia sekä Netflixiä helpommin telkkarista. Kuntopyöräily on ok, kun voi tietokoneelta valita musiikin liäsäsi mitä katsoo, mutta tv:n katselu on hankalampaa, kun haluaa katsoa jotain mikä ei suoraan tv:stä tai tallennuksina ole saatavilla. Katsotaan miten homma toimii! Paremman puutteessa tietokone pelittää dvd:lläkin (Sons of Anarchyn viimeinen kausi piti hommata dvd:nä, kun sitä ei ollut vielä Netflixissä), mutta televisio on eri juttu; sitä paitsi, haluan ehdottomasti tutustuttaa mieheni Sons of Anarchyyn eli uusintakierros on heti luvassa!

2 kommenttia:

  1. Joo, eipä tuolla töllössä ole nykyään paljon katsomista. Tämä lauantai-ilta on siitä hyvä esimerkki. Pelkkiä uusintoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, juuri näin! Sitten kuitenkin paljon hyviä sarjoja tehdään koko ajan; missä ne ovat? Monen sarjan kohdalla harmittelen kovasti, ettei sille ole annettu mahdollisuutta kunnollisella esitysajalla. Ja sitten taas osa ohjelmista pyörii koko ajan. Uusintoja toki tarvitaan, mutta joitakin juttuja uusitaan kyllä ihan käsittämättömän usein.

      Poista