sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Telkkari ja hyvien sarjojen (tai niiden paluun) kaipuu

Jatkan taas televisiolinjalla. Ihmettelen syksyn sarjojen mielenkiinnottomuutta. Hyviä sarjojahan tehdään koko ajan, mutta missä ne ovat? Kova lakikin on taas tippunut ohjelmalistoilta jonnekin, vaikka Erikoisyksikköä tehdään koko ajan lisää. Special Victims Unit palaa taas Yhdysvalloissa ruutuun 17. kaudellaan. Suomessa on suunnilleen näytetty kausi 9 ja samalla tiellä ollaan Criminal Intentin kanssa, joka on Yhdysvalloissa jo lopetettu. Kyllähän maailma kovasti muuttuu kymmenessä vuodessa, joten luulisi, että näitä olisi kiva näyttää ihan tuoreeltaan.


You can hold your head up a little higher knowing that SVU returns next week.
Posted by Law & Order: Special Victims Unit on Monday, September 14, 2015


Olen nyt iltaisin itse katsonut dvd:ltä Erikoisyksikön ensimmäistä kautta ja sinänsä sarja ei ole todellakaan menettänyt tehoaan vuosien varrella. Joudun luultavasti hankkimaan nykyisten parin kauden lisäksi muitakin, koska näitä sarjoja ei jostain syystä löydy mistään näistä nettipalveluista. Vaikka aika ja sarjassa käytetty tekniikka on muuttunut, itse tarina tutkittavine rikoksineen sekä sarjan huikeat hahmot pitävät otteessaan. Kovaa lakia ei voi hehkuttaa liikaa! Alkuperäinen Kova laki on huikea, mutta niin on myös Special Victims Unit sekä Criminal Intent.


We can hardly believe it’s been 25 years!
Posted by Law & Order on Sunday, September 13, 2015


Seuraava valituksenaiheeni on Justified. Missä on kaksi viimeistä kautta? Käsittääkseni Hero jatkaa taas sarjaa lokakuussa, mutta olen ne kaudet jo nähnyt. Ruutu-palvelusta löytyy ilmeisesti vitonen, mutta kyllä tuo viimeinen kausi pitäisi saada nähdä samaan syssyyn. Johan tässä on ollutkin Nelonen Primen kanssa parin vuoden tauko uusien kausien näyttämisen kanssa. Nyt kun sarja on jo päättynyt, on ollut vaikeaa vältellä viimeisen kauden spoilereita ja sitä pitää vielä jatkaa määrittelemätön aika. Odotan ja toivon, että viimeiset kaudet näytetään Primella mahdollisimman pian! Tilanne on yhtä onneton kuin Sons of Anarchyn kanssa, jota olen Netflixistä katsonut. En yhtään ajatellut asiaa, kun pidin itsestäänselvyytenä, että kaikki kaudet löytyvät sieltä, kun se on jo Amerikassa hyvän aikaa sitten päättynyt. Kutoskauden päättyessä iskikin paniikki, kun totesin, ettei tätä viimeistä kautta sieltä löydykään! Ei auttanut kuin tilata. Tiedä sitten milloin se on Netflixiin tulossa. Ehkäpä nämä Justifiedin viimeiset kaudet saa kohta myös dvd:nä. Toivottavasti!Tämä FX on nykyään HBO:n ohella suosikkisarjojen tuottaja. FX:ltä on peräisin juuri Sons of Anarchy, Justified, Fargo sekä Damages. Myös uutuus The Bastard Executioner on sieltä kotoisin; en uskalla edes ajatella milloin sitä voisi toivoa johonkin nettipalveluun. Mutta entäs sitten kaikki nuo brittisarjat? Paljon hyviä sellaisiahan tehdään koko ajan. Niitä ei kuitenkaan enää paljonkaan näytetä. Jimmy McGovernin kirjoittamaa Moving Onia en ole koskaan bongannut ja nyt hän on kirjoittanut taas uuttakin sarjaa Banished. Susipalatsin lisäksi kaivataan muutakin. Ja rikossarjoista puhumattakaan. Midsomerin murhista on sentään tulossa telkkariin sellainen kausi, jota ei vielä saa dvd:ltä. Eihän se nyt sama enää ole ilman Tom Barnabya, mutta menköön. Ja lisääkin on vielä tulossa.


Good news from Midsomer!The successful and popular returning crime drama Midsomer Murders has been recommissioned for...
Posted by Midsomer Murders on Wednesday, April 15, 2015


Huhupuolella on luvassa kuulemma Deadwood-tv-elokuva. Sitä ainakin odotan innolla, koska itse sarjahan jäi todella pahasti kesken. Samalla innolla odotan myös tietoa siitä, mitä ihmettä Timothy Olyphant on tekemässä Justifiedin jälkeen; toivottavasti jotain telkkarin parissa. Siitä ei ole huhuja vielä tippunut, mutta odotellaan. Sen sijaan huhupuolella on viime aikoina ollut kaikenlaista mielenkiintoista Game of Thronesin suuntaan. Unohdan aina, että kaikki eivät ole viimeisintä kautta nähneet, mutta se on varmaan taas joulukuussa luvassa. Ja katson sen perinteiseen tapaan taas uudelleen HD-kuvana ja kohtahan se joulukuu taas onkin! Tulevalta kaudelta jännittävintä on se missä muodossa Jon Snow tekee paluun. HBO:n johto on kovasti vakuutellut Jon Snow´n kuolemaa, mikä tekee entistä varmemmaksi sen, että Jon Snow tekee varmasti paluun jossain toisessa hahmossa. Kit Harinton on nähty vähän väliä kutreineen milloin Belfastissa ja milloin Espanjassa, joten ei liene epäselvää, että hän on tulossa takaisin. Jon Snow'n hautajaisia ei kuitenkaan filmata kuukausikaupalla Belfastissa ja Espanjassa. Spekulaatioita on ollut myös Lady Stoneheartista, mutta hän ei liene palaamassa, mutta uusin tieto tänään oli Benjen Stark, joka olisi palaamassa seuraavalle kaudelle. Oi joi, kyllä tämä kovin haastavaksi menee. Sarjaan on palkattu Ian McShanea, Richard E. Grantia sekä koko perheellinen Tarlyja. Lisäksi ollaan palaamassa Greyjoyn perheen Iron Islandille ja tuossa Jon Snow'n suuressa taistelussa olisi mukana Boltonit (yök) sekä villit. Danystä ei ole kuulunut vielä mitään; häntä varmaan kuvataan myöhemmin tänä vuonna.


RUMOR ALERT: The Game of Thrones production continues filming a large-scale battle scene with a certain beloved, presumed dead character.
Posted by Winter-Is-Coming.net on Friday, September 18, 2015


Muista sarjoista olen vihdoin jatkanut True Detectiven katsomista. Kesä oli niin kiireinen, että en ehtinyt yhtä jaksoa pidemmälle. Toisen kauden saama vastaanotto tekee erittäin mielenkiintoiseksi sen mitä on luvassa; niin moni tuntui jättävän toisen kauden katsomatta loppuun. Tunnelma on toki aivan erilainen kuin ensimmäisellä kaudella, mutta ei nyt kuitenkaan mitenkään hälyttävän huono. Vaikuttaa vähän samanlaiselta kuin Bosch, mutta kyllä se ehkä paremmin toimi (toista kautta odotellessa). Myös Mad Menin viimeinen kausi odottaa tallennettuna, mutta en ole siihen päässyt käsiksi. Edellinen kausi oli niin väsynyt, että suurin into on valitettavasti mennyt; ja minä rakastin Mad Meniä. Viimeinen kausi on kyllä nähtävä ja eiköhän siihen kohta ole riittävästi kerätty voimia. Samoin Boardwalk Empiren päätöskausi odottaa edelleen vielä, mutta eri syistä. Se väkivallan määrä vaatii tsemppaamista, mutta kyllä siihenkin kohta pääsen käsiksi. Eihän tässä syksyllä muutakaan tule. Lisäksi tilasin tuon Chromecastin juuri siitä syystä, että nettipalvelujen käyttö olisi helpompaa. Nykyisin kun telkkariin on kytkettävä tabletti tai läppäri ja siivottava ne beaglen vuoksi pois (jos ei halua, että beagle tutustuu päivisin liikaa telkkaritarjontaan), niin Chromecast voisi helpottaa elämääni tämän suhteen. Ja tosiaan, kun tutustumisen arvoista tarinaa tulee telkkarista syksyllä niin vähän, sitä on vaan katsottava muualta. Onneksi nykymaailma on vaihtoehtoja täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti