maanantai 13. lokakuuta 2014

Tarvikesetti neuleintoilijalle

Kerrankin pystyin tilaamaan Novitan verkkokaupasta muuta kuin lankaa. Olen sieltä muutakin kyllä tilannut, mutta yleensä sitten on mukaan tarttunut kuitenkin muutama kerä lankaa. Tällä kertaa pystyin kuitenkin pysymään siinä tilauksessa mitä olin aikeissa alunperinkin tilata. Näin alkusyksystä mainostettavan tarvikesettiä ja olihan siihen tartuttava, kun huomasin puutteita tarvikkeissa.


Minulla on ollut useampikin silmukkapidin, mutta äskettäin en löytänyt niitä kuin yhden. Periaatteessa säilytän niitä neuletarvikepussissa ja kotelossa, mutta kummasti niitä tarvikkeita tuntuu katoavan. Kuten sukkapuikkosettejä sekä kierrepuikkoja. Pyöröpuikkojen kanssa päädyin muutama vuosi sitten KnitPro:n settiin, joka on aika täydellinen kokoelma eri kokoja ja jossa on vaihdettavissa kaikki osat. Silti käytän kuitenkin usein vanhoja tavallisia pyöröpuikkoja, jos vaan sopivaa kokoa löytyy. Pitkät puikot olen sentään tunnollisesti säilyttänyt niille tarkoitetussa kotelossa, johon pyrin ne palauttamaan aina jokaisen neuletyön jälkeen. Mittanauha tuntuu olevan aina väärässä paikassa, mutta taidan tehdä tämän tarvikesetin myötä mittanauhalle saman homman kuin pikkusaksille ja neulalle; säilytän niitä aina sohvapöydän laatikossa.

Nykyisen neuletyön kanssa olen huomannut tarvisevani silmukkamerkkejä, koska iltojen pimetessä vähänkään tummasta langasta on todella tylsä etsiä vastakappaleen kavennuskohtia. Mutta tästäpä helpotus siihen pulmaan! Erilaisia silmukkamerkkejä tuli siinä mukana peräti 48 kappaletta. Lisäksi sain kolme uutta silmukkapidekettä sekä kolme palmikkopuikkoja, joita näköjään on erilaisia. Langanpujotin piti ihan erikseen netistä katsoa, mitä sillä oikein tarkoitetaan. En ole siis sitä tarvinnut aiemmin, mutta ehkä jonain päivänä. Mutta kyllä tämä iloinen ja edullinen hankinta oli! Paljon kaikkea hyödyllistä ja kivaa pikkurahalla sekä nopealla toimituksella. Mukana oli vielä suljettava pussikin näille 63 osalle; täytyy tsempata ja koittaa pitää näitä siellä!


Viime viikolla huomasin myös sähköpostiin ilmestyneestä mainoksesta uuden neulontalehden Neulo. Lankana on kaapista löytyvää Novitaa ja lehdet korvaavat Novitan erikoisnumerot. Laitoinpa heti tilaukseen ja katsotaan mitä lehti pitää sisällään. Joulunumero on ilmeisesti jo ilmestynyt ja täytynee sitä käydä kaupassa vilkaisemassa Novitan tällä viikolla ilmestyvää talvinumeroa odotellessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti