tiistai 5. marraskuuta 2013

Kurpitsan juhlaa

Kurpitsajuhlat on tältä syksyltä vietetty ja aika vähitellen varmaan siirtyä askareissa joulua kohti, mutta onhan tässä vielä marraskuuta jäljellä. Vielä täytyy kaupoista katsella, jos kurpitsoja saisi tällä viikolla edullisesti, sillä kyllähän sitä nyt voisi vielä yhden soseeksi tänä syksynä keitellä.


Viime viikolla alkoi kurpitsakin osoittaa pehmenemisen merkkejä, joten täytyy se tyhjentää jo ennen viikonloppua. Tämä kestikin erittäin pitkään huoneenlämmössä, sillä se on ollut sisätiloissa jo syyskuun puolivälistä. Vaikka kurpitsan pinnassa alkoi olla pari pehmennyttä kohtaa, sisältö oli täysin moitteettomassa kunnossa. Loppujen lopuksi tyhjentäminen ja keittäminen eivät vieneet kovinkaan pitkään; ehkä tässä alkaa alkaa olla tekniikka hyvin hallussa.
Tästä kurpitsasta tuli sosetta lopulta n. 1,6 litraa, joten siinä on täytteet noin kolmeen kurpitsapiirakkaan. Laitoin ne nyt pakastimeen ja käytin itse pakastimesta viikonlopun piirakkaan viimeisen erän viimevuotista satoa. Enemmänkin kurpitsasosetta saisi pilkkomalla kurpitsan, mutta jos siitä haluaa tehdä vielä lyhdyn, ei auta kuin kaivaa täytettä ja se on paljon hankalampaa. Lisäksi haluan ehdottomasti tehdä sen lyhdyn!


Näin lämpimillä ja kosteilla säillä ei kurpitsa varmaan kovin pitkään parvekkeella säily, mutta on siitä nyt useamman illan jo ollut lyhtynä siellä iloa. Muutenkin alkaa olla jo lyhtyjen sytyttelyn aika ja kynttilöistä on valtavasti iloa tähän iltojen pimeyteen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti