torstai 28. marraskuuta 2013

Älppäreistä asiaa

Tulin tilanneeksi syksyllä jälleen kerran itselleni kehystettävän julisteen ja siihen on ollut kehys vähän hakusessa. Minulla on jo mukavasti Ikean Ribbaa, joten vaihtelun vuoksi piti jotain muuta löytää. Ikeaan kuitenkin päädyin ja tein siellä melkoisen löydön; Gladsax-kehyksen, joka ei todellakaan ole ainakaan hinnalla pilattu!

Ensinnäkin Gladsax-kehys oli täysin sopiva ostamalleni julisteelle, mutta se on myös mitoitettu LP-levynkansille. Ja hinta on tosiaan vain 5,99 e. Tiedän, että tällaisia kehyksiä on muillakin tarjolla, mutta hinnat ovat kyllä olleet aika huikeita tähän verrattuna. Kehys on ihan jämäkkä ja päällä on lasia, että on vielä aika hyvää tekoakin tähän hintaan.


Kokeilin eri levyjäni ja hyvin tosiaan kehykseen istuu. Lisäksi kehys on myös sellainen, ettei se litistä liikaa pahvikantta. Meillä on isäntä jokin aika sitten ostanut uuden levysoittimen ja vanhat vinyylit ovat siten olleet kovassa käytössä. Minä onneton olen joskus nuoruudessa mennyt vaihtamaan pikkuveljeni kanssa vanhat aarteeni pois eli nyt on sitten herännyt toive löytää itselleni uudet vinyylit Nirvanan Nevermindista ja Soundgardenin Louder Than Lovesta. Eihän se ole sama asia, mutta ei veljeni myöskään vaikuttanut innostuneelta vaihtamaan niitä takaisin. Vaihtokauppa mikä vaihtokauppa; ei muuta kuin etsimään!


Paikka tauluille on valmiina, mutta nyt sitten täytyy löytää julisteelleni sopiva kaveri ja voihan niitä kansia toki vaihdella. Kaapista löytyy ihan hyviä vaihtoehtoja, mutta katsellaan, jos tiensä kotiini löytävät vielä nuo vanhat tutut. Tosi mahtavaa kyllä, että näillä kehyksillä saa esille levyhyllystä vaikka mitä aarteita! Cd-levy ei todellakaan ole sama asia. Aikoinaan ostin siskonpojalleni lahjaksi Led Zeppelin kolmosen cd:llä ja esittelin sitten kerran hänelle omaani, joka on yksi suosikkini levynkansista. Cd-levyn kansissa ei ollut tietoakaan pahvikannen pyörivästä kiekosta ja vaihtuvista kuvista; ja se on aikoinaan kuitenkin valittu 1970-luvulla valittu juuri sellaiseksi. Ja alkuperäisenä se onkin juuri täydellinen!


Ja se hankkimani juliste; se tuli tietysti hankittua ymmärrettävistä syistä. Ihanaa vintage-tyylistä grafiikkaa ja tarkoitettu mustille koirille. Näitä löytyy erilaisia eri roduille ja ehkä joku muukin löytää tiensä vielä kotiini! Julisteita tekee mm. Ken Bailey sekä Ryan Fowler, jonka käsialaa on juuri tämä hankkimani Black Dog Coffee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti