perjantai 22. marraskuuta 2013

Marraskuu parvekkeella

Marraskuu parvekkeella on kuin lokakuu. Samat ihan lämpimät ilmat kuin kuukausi sitten ja samat syksyiset tunnelmat. Senpä takia tänä syksynä ei vielä ole suurta kaipuuta ollut joulun tunnelmiin, mutta sen aika alkaa sitten tulla pikkuhiljaa viikon päästä.

Pimeyttä on toki tullut lisää ja sen vuoksi kastelupuuhat ovat jääneet vähemmälle ja painottuneet lähinnä viikonloppuihin. Vähemmällä kastelulla lähes kaikki kasvit jo pärjäävätkin, mutta eivät kuitenkaan ilman! Enemmän vettä ovat ainoastaan kaipailleet miljoonakellot, joista toinen pääsi jo niin pahasti kuivahtamaan, että vein sen kuvauksen jälkeen pois. Toinen sen sijaan on edelleen loistavassa kunnossa; enpä olisi voinut keväällä kuvitellakaan, että vielä marraskuussa siitä amppelista olisi iloa!

Ihanat kanervat ovat vielä parhaimmillaan vai onko se kuitenkin silloin, kun pakkasten myötä luonto menee huurteeseen ja kanervien väri pääsee oikein loistoonsa. Niistä onneksi riittää iloa kevääseen saakka, kuten murateista. Nähtäväksi jää olisiko tulossa sellainen talvi, että muratitkin siitä selviäisivät.


Pari viikkoa kesti kurpitsalyhty parvekkeella, kunnes se lässähti ja oli aika heittää se pois. Kirpeämmillä keleillä se saattaa kestää pidempäänkin, mutta mukavasti riitti iloa jo tästäkin. Kurpitsalyhdyn myötä alkaakin kohta olla aika kantaa marraskuu ulos ja tuoda joulukuu parvekkeelle. Lyhtyjä, risusydämiä, jouluvalot; lumesta ei kuitenkaan niin väliä. Musta tai valkoinen, aivan sama minulle; joulu on aina joulu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti