maanantai 4. helmikuuta 2013

Malttamaton sarjailija tähyilee ulkomaille

Sunnuntaina vihdoin jatkuu Yle TV1:ltä Hiljainen todistaja (Silent Witness). Luvassa on kaudet 12 ja 13, joita ei ole aiemmin Suomessa näytetty. Mielestäni en ole itsekään näitä koskaan nähnyt. Seurasin aikanaan sarjaa myös BBC Entertainmentiltä, kun Suomi alkoi jäädä pahasti jälkeen näyttämissään kausissa. Tällä hetkellä Britanniassa näytetään kautta numero 16, joten onhan tuossa näytettävää. Eipä sillä, ei sieltä BBC Entertainmentiltäkään ole mitään pitkään aikaan tullut.

Sen sijaan viime viikolla huomasin, että Ruotsin TV4 näyttää Kovaa lakia enemmän reaaliajassa. Aikaisemmin ei ole tullutkaan mieleen sitä sieltä etsiä. Ei muuta kuin Welho Mix -kanavat vaihtoon ja Law & Order: Criminal Intent -ajastukseen. Jaksot näyttivät olleen vuodelta 2011 ja voinhan ne sitten aikanaan uudelleen katsoa, kun ne Suomessa näytetään siinä viiden vuoden kuluttua. Täytyy varmaan enemmän alkaa selailla noita Ruotsin kanavia taas mitä sieltä löytyy.

Seurasin kymmenisen vuotta sitten useiden vuosien Ruotsin TV4:ltä Heartbeatiä (Sydämen asialla), kun sitä ei Suomessa saatu jatkettua. Täällä meillä sarja tyssäsi 1990-luvulla viiteen ensimmäiseen kauteen, jotka näytettiinkin pariin otteeseen. Lopulta sarjan päädyttyä Ylelle, sehän on pyörinyt siellä vähän väliä; ja onko suositumpaa sarjaa juuri olemassa.

Nyt pari viikkoa on saanut nauttia Game of Thronesin uusinnoista Yle TV2:lta. Yöunet vaan meinaa jäädä vähiin, niin jännittävä se on, vaikka uusinta katsoo; ja sitten siinä on se Koura. Maaliskuun viimeinen päivä lähenee ja siten sarjan kolmas kausi. En jaksa kyllä ensi vuoteen odottaa, jos Ylellä on sama lähetystahti kuin nyt. Täytyy vaan miettiä, miten asian ratkaisee. Katselin Ruotsinkin tv-tietoja eikä sielläkään ilmeisesti olla sen nopeampia, joten täytynee kääntyä taas maksukanavien puoleen.

Sitten on se Mad Men, jonka uusi kuudes kausi alkaa Amerikassa huhtikuussa. Kaipa se Nelonen Kino näyttää sen taas tuoreeltaan? Sitäkään en malta odottaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti