torstai 28. helmikuuta 2013

Kuningatarpiirakka

Yksi suosikkini marjapiirakoista on rahkapohjainen kuningatarpiirakka, jonka salaisuus on mukana oleva mantelimassa. Ohje on löytynyt muutama vuosi takaperin Maalaisunelma-lehdestä. Mantelimassan vuoksi makukin on jotenkin ruotsalainen!



Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl tomusokeria
125 g voita tai margariinia
1 keltuainen
1 rkl kylmää vettä

Täyte:

3 munaa
250 g rahkaa
1 dl creme fraichea
1 dl sokeria
125 g raastettua mantelimassaa
1,5 dl vadelmia
1 - 1,5 dl mustikoita

(tai muita marjoja kuten metsämansikoita tms.)

Sekoita jauhot, tomusokeri ja rasva monitoimikoneessa. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita taikinaksi ja painele se voideltuun vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla. Sopiva vuoka on esim. 22 - 24 cm.

Sekoita munat, rahka, creme fraiche, sokeri ja raastettu mantelimassa tasaiseksi ja sileäksi seokseksi ja kaada se vuokaan taikinan päälle. Laita marjat täytteen päälle.

Paista kakkua uunin alaosassa 200 asteessa 40 - 45 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti