sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kahvitauolla Tukholmassa

Käväisin taas Tukholmassa pyörähtämässä; oiva tapa viettää syntymäpäiviä helmikuussa. Tukholma oli ennallaan; talvisempi kylläkin kuin edellisellä kerralla, mutta ei siellä kylmäkään ollut. Ihan mukava sää päiväkävelylle.


Näin talvella tulee Tukholmassa kierreltyä aika samoja kulmia keskustasta vanhaan kaupunkiin tai toisinpäin. Tällä kertaa löysin kyllä Bruka Designin myymälän, jossa oli kaikenlaista houkuttelevaa. Sen verran olisi kyllä tullut niille painoa, että täytyi jättää ne ostokset seuraavaan kertaan. Samoilta kulmilta löytyi myös NK:n keittiötarvikeosasto vai olisiko ollut joku ihan oma myymälänsä. Sielläkin oli monta houkutusta, kuten haaveilemani Kitchenaid Artisan varmaan lähes kaikissa saatavissa väreissä. Omat suosikit olivat vadelma, luumu ja punainen.

Mutta Tukholman parasta antia on aina ne kahvilat. Syömään sinne harvemmin pääsee, kun risteilyllä tulee syötyä. Sen sijaan näin isommalla porukalla pääsee sitten maistelemaan kaikenlaista ja onhan se ruotsalainen kahvilakulttuuri aivan toista valikoimallaan ja annoskoollaan kuin mihin olemme täällä tottuneet. Tällä kertaa kävimme ihan vain yhdessä Gallerianin kahvilassa, kun kerran tilaa oli. Siinäpä sai sitten maistella oman prinsessakakun lisäksi suklaamuffinssia, mustikkamuffinssia ja marjapiirakkaa. Ja ne ruotsalaiset tarjoavat kahvitkin suuremmassa koossa!
2 kommenttia:

  1. Itse törmäsimme viimeksi Galleriassa ihan mahdottomaan väkimäärään. Lopulta onnistuttiin luovimaan yhteen kahvilaan yli puolen tunnin haeskelun jälkeen. Meinasi nälkäkiukut yllättää...

    VastaaPoista
  2. Jep, se on vähän sellainen paikka, että täyttyy kahviaikaan nopeasti ja on sen jälkeen tupaten täynnä loppupäivän. Joten jos siellä on tilaa, kannattaa heti käydä kahvittelemassa!

    VastaaPoista