tiistai 6. marraskuuta 2018

L7: Pretend We're Dead

Joukkorahoituksella viime vuonna valmistunut L7: Pretend We're Dead -dokumentti on vielä pari viikkoa katsottavissa Yle Areenasta. Dokumentti on saksittu kasaan bändin itse videoimasta ja muilta kerätystä materiaalista. Haastattelujen sijaan L7:n tarina koostuu tästä editoitusta videomateriaalista sekä haastattelunauhoista. Toteutustapa on bändille sopiva ja dokumenttina sinänsä tarinassa ei ole sinänsä mitään uutta, mutta tarinassa kylläkin. Jos elämä rockbändissä on hulluttelua, on se usein myös aika kaukana glamourista.



L7 on täysin rock ja edusti 1990-lukua parhaimmillaan. Viidentoista vuoden tauon jälkeen L7 on  palannut ja uusi levykin on tulossa ensi vuonna; sekin joukkorahoituksella. Dokumentissa keskitytään bändin alkuaikoihin ja menestyksen vuosiin. Bändin hajoaminen ja palaaminen jäävät lähinnä maininnan asteelle, mutta siitä on varmaan joskus uusi tarina kerrottavana. Livepätkien ja hulluttelun lisäksi bändin tarina etenee kiehtovasti ja puoleentoista tuntiin on mukavasti saatu mahtumaan kaikki olennainen. Mukana on myös vilahdus Suomi Finlandistakin vuodelta 1992, jolloin itsekin näin bändin Helsingin jäähallissa Faith No Moren kanssa. Ihanaa on minusta se, että Yle näytti tällaisen dokumentin, ja sijaa saa myös monelle vähän tuntemattomammat artistit, joihin kannattaa tutustua. Näin L7 saa varmasti myös uusia ystäviä ja kuten dokumentissakin todettiin, fanit toivat heidät takaisin.

Dokumentti on katsottavissa osoitteessa: https://areena.yle.fi/1-4226448



Pari vuotta sitten törmäsin L7:n livevideoon Ranskasta vuodelta 2015. En voi muuta sanoa kuin että, jos joku koskaan ja missään olosuhteissa edes harkitsee katsovansa Vain elämää -ohjelmaa tai muita vastaavia, kannattaa pysähtyä hetkeksi ja katsoa mieluummin tämä. Donita Sparks (videolla 52), Suzi Gardner (55), Jennifer Finch (49) ja Demetra Plakas (55) ovat aika hyvässä vireessä. Vain elämää on aika eläkeläistä ja eläkkeelle ehtii myöhemminkin; tai ehkä ei koskaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti