lauantai 17. marraskuuta 2018

Sidontakurssilla

Kävin aiemmin syksyllä Kukkakauppa Sitomon kukkasidontakurssilla. Olen haaveillut sellaisesta pidempään, vaikka olen kuitenkin sydämeltäni enemmän viherkasvi-ihminen kuin leikkokukkien suurin ystävä. Luonnollisesti rakastan niitäkin ja aivan erityisesti värejä, mutta olen käytännön ihminen ja pidän asioista, jotka kestävät pitkään. Lisäksi maanviljelijän pojantytär kun olen, pidän siitä, että saan itse kasvit kasvamaan ja pysymään hengissä! Joka tapauksessa vaihtelu virkistää ja syksyllä olen päätynyt siihen ratkaisuun, että haaveista tulee tehdä totta eikä aina vain suunnitella!

Kukkasidontakurssilla oli kyllä aivan mahtavaa! Kävelen kukkakaupan ohi päivittäin metrolle ja olen siinä huomannut mainoksia kursseista, mutta aikataulusyistä nyt syksyllä ensimmäistä kertaa pääsin itse mukaan kurssille. Pari kolme tuntia kestävä kurssi piti sisällään vähän teoriaa ja opastusta, kukkien valintaa sekä itse sidontaa. Itse kurssi opastuksineen ei maksa mitään vaan ainoastaan maksetaan oman kimpun materiaaleista. Omani maksoi noin 60 euroa ja se oli aika suuri kimppu, joten runsaan parin tunnin kurssista kokonaishinta ei todellakaan ollut paha.


Kukkakimput sidottiin spiraalina ja leikkokukkien kanssa se onnistuukin jotenkuten amatööriltäkin. Mutta helppoa itse sidonta ei ole! Tosin se taitaa johtua jokaisen omista ennakko-odotuksista. Omalla kohdallani ehkä ajattelin kukkien valinnan ja sijoittelun olevan helppoa, mutta suuren valikoiman kanssa onkin vaikeaa tehdä päätöksiä. Lisäksi kukkien erilaisten korkeuksien käyttö oli vaikeaa ja niitä käyttämällä kimpusta juuri saa mielenkiintoisen. Onneksi kurssiin kuuluu ammattilaisen apu ja pohjatyöt tarkastaa floristi. Itsekin pyysin apua muutaman korkean kukan sijoitteluun, jonka jälkeen loputkin kukat sijoittuivat helposti!

Perinteen mukaisesti asetelmaan valitaan seitsemän erilaista kukkaa. Värejä ja valikoimaa oli paljon, mutta päädyin luonnollisesti syksyisiin väreihin. Asetelmassani oli neilikoita, krystanteemeja, preeriaeustomaa, lumimarjaa, eukalyptusta sekä vielä jotakin italialaista vihreää, jonka nimeä en nyt mitenkään muista. Asetelman vihreänä eukalyptus oli aivan ihana ja sitä käyttämällä kimppuun sai kyllä todella kaunista vehreyttä!


Parasta tietysti oli kimpun pitkäikäisyys! Tyypilliseen tapaan säilytin asetelmaa jääkaapissa öisin ja muuten ollessani poissa kotoa. Näin ollen kimppu säilyi meillä kuusi viikkoa, joista vasta viimeinen viikko osoitti oikeastaan mitään ränsistymisen merkkejä. Valitsin todella kauniit ja kestävät kukat! Ja oli kyllä hauskaa muutenkin! Mielelläni osallistun jollekin uudelle kurssille heti kun vain aikataulullisesti joku osuu sopivasti kohdalle!


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti