keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Syksyiset raitasukat

Tämän syksyn suosikkisukat olivat Novitan syksyn numerossa. Näitä sukkia on moni tehnyt erilaisina versioina. Ohjeessa lankana oli Nalle ja Nordic Wool, mutta omani tein 7 Veljestä -langasta syksyisissä väreissä. Syyskuussa tuli mieheni kanssa 20 vuotta täyteen yhteistä elämää, joten juhlimme vuosia samanlaisissa sukissa.


Alkuperäisen ohjeen mukaisesti sukkiin sommittelin seitsemän eri väriä, mutta nämä sukat onnistuu vähemmilläkin väreillä, kahdellakin tai sitten vaikka jämälankasukkina. Syksyisistä väreistä oli kiva etsiä sopivat keltaisesta oranssiin sekä verenpunaisesta terraan. Lisänä oli myös 7 Veljestä Eeron ruska, ihanainen hunaja ja luonnonvalkoinen. Hunajaan innostuin niin kovin, että oli pakko hankkia lisää kyseistä lankaa ennen kuin katoaa täysin kaupoista. Huvittavaa kyllä, sitä löytyi kamalan etsimisen jälkeen Adlibriksen myymälästä Tukholmasta, mutta jälkeenpäin olen nähnyt sitä useissa kaupoissa Suomessa sekä myös Ahvenanmaalla. Joka tapauksessa hunajineen päivineen, syysvärit osuivat kyllä nappiin!


Useampia värejä käyttämällä edessä on tietysti päättelyrumba, mutta olen itse nykyisin päätellyt uudet ja vanhat langat neuloessani, mikä vähentää huolittelutöitä kyllä merkittävästi. Saumakohdan raitojen tasaisuus myös vaatii harjoittelua vaikka raitojen tasausvinkki onkin tuttu. Se toimii kyllä, mutta kireyden säätelyssä on myös haasteita. Nyt kokeilemalla löysin parhaan vaihtoehdon eli lankoja ei kannata vaihtokohdassa kiertää toisiinsa liian usein. Se kiristää neuletta ja se kannattaa tehdä vähän pidemmillä väleillä, niin saumakohdasta tulee pehmeämpi ja tasaisempi. Siistiä saumakohtaa saisi harjoitella varmaan ikuisesti, mutta aina sitä jotain pientä oppii, jolla voi tulosta parantaa!


Syksyisiin sukkiin olen erittäin tyytyväinen! Pitkästä aikaa tuli tehtyä sukkia näin lyhyellä varrella. Vielä täytyy miettiä sopiva kavennustekniikka pidempiin sukkiin; niin kaunis (ja uskomattoman yksinkertainen!) kuvio näissä sukissa on, että näistä on saatava itselle vielä pidemmät versiot!


2 kommenttia:

  1. Onnea teille! Ensi viikolla meillä tulee 14 vuotta yhdessäoloa, josta 13 vuotta naimisissa.
    Hienot sukat ja itsekin on aikomus tehdä joskus samanlaiset sukat eri väreistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja onnea teillekin! Nämä ovat tosi kivat sukat tehdä ja väriyhdistelmien määrä on rajaton.

      Poista