torstai 25. lokakuuta 2018

Minikurpitsat

Joinakin vuosina olen löytänyt puutarhamyymälöistä kivoja pieniä koristekurpitsasettejä. Yleensä olen tehnyt löytöjä alennuksesta, kun lokakuun loppu häämöttää. Nyt törmäsin mukavanhintaisiin setteihin jo kuun vaihteessa ja yhden komen setin hommasin sitten kotiinkin. Koristekurpitsat ovat kivoja koristeita ja kestävätkin pitkään, mikäli eivät vaan pääse jäätymään ulkona tai parvekkeella.

Katselin ensin ruokakaupassa koristekurpitsasettiä vitosella ja mietin sitten jälkeenpäin, että taidanpa seuraavalla kerralla ostaa sellaisen kotiin. Samalla tuli mieleen, että näin jonkun muunkin kaupan mainostavan kurpitsasettiä ja mietinnän jälkeen päädyin Lidliin. Käväisin Lidlissä katsomassa ja nämähän olivatkin todella isoja settejä ja kurpitsatkin kivan kokoisia. Setit olivat erilaisia ja päädyin tällaiseen; aika kiva kokoelma vitosella!

Jätin koristekurpitsat sisätiloihin tasaisen lämmön vuoksi. Ne kestävät lämpimässäkin ihan mukavasti ja meillä kotona tykätään viileämmästä sisälämpötilasta. Plussa-asteilla ne tosiaan pärjäävätkin parvekkeella ihan hyvin, mutta pakkasella niitä ei kannata sinne jättää. Jäätyneenä pysyvällä pakkasella kyllä pärjäävät, mutta pakkasöillä ja plussan puolella käyvillä päivillä ne mätänevät välittömästi. Ikuisia ne eivät ole toki muutenkaan, mutta tuovat syksyllä kuitenkin mukavan pitkään väriä elämään!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti