tiistai 30. lokakuuta 2018

Syysistutuksia

Syysistutusten pariin pääsin jo syyskuussa, koska lokakuun kalenteri vaikutti jo ennakkoon kovin täydeltä. Istutushommia teemme yleensä vain viikonloppuisin ja syyspuuhat mielellään tekee silloin, kun on vielä lämmintä ja valoisaa. Syyskasveja sentään saa nykyään kaupoista entistä pidempään, mutta ei tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin, kun kanervat oli hankittava syyskuun puolella, jos niitä meinasi saada. Itse tein perinteisiä ja hyväksi todettuja hankintoja syksyn ja talven päiviä koristamaan!


Viime aikoina Hong Kong on osoittautunut parhaaksi puutarhamyymäläksi. Sieltä löytyi parvekkeelle edullisia sypressejä, kanervat, koristekaalit sekä marjakanervat. Valikoimaa oli paljon ja hintataso ostajalle suosiollinen. Tarkoituksena oli taas istuttaa syysistutuksia niin, että kuolleet kasvit voi tarvittaessa talven mittaan poistaa huomaamatta, sillä marjakanerva ja koristekaali eivät parvekkeella koko talvea kestä. Keijunkukkia ei Hongkongissa ollut, mutta halusin huvikseni käydä vielä Plantagenissa katsomassa tarjontaa. Suosikkejani eli oransseja keijunkukkia löytyi poistohintaan pihamyynnistä perennoista, vaikka samaa kasvia myytiin pienempänä sisätiloissa syysistutuksiin. Ei paljon tarvitse arvailla kumpia valitsin!

Tarkoituksena oli syysistutuksissa käyttää parvekkeella olevia muratteja, mutta muistin koko asian istuttamisen jälkeen. Jotain mielestäni istutuksista puuttui, mutta työn keskellä ei vaan tullut mieleen. Voi olla, että lisäilen niitä sitten myöhemmin tai sitten en; katsotaan mitä syksy tuo tullessaan!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti