torstai 4. lokakuuta 2018

Alpakkalankaa ja säärystimiä

Sain pyynnön neuloa säärystimet lämmittämään tilaajan särkeviä polvia. Säärystimethän on helppo neuloa, joten työhön oli helppoa tarttua. Kaapistakin löytyi sopivasti kerran arvonnassa voittamaani Sandness Alpakka-lankaa, jonka arvelin sopivan tehtävään loistavasti. Lanka olikin mitä mainioin itse työssä, mutta neulominen olikin sitten yllättävän hankalaa.



Olen pitkään neulonut paksummilla langoilla, koska pidän esim. 7 Veljestä -langan kanssa neulomisesta. Nalle vielä menee, mutta tätä ohuemmat langat eivät ole minun juttuni. Aina voi toki kokeilla ja kyllähän tästä alpakkalangastakin valmista syntyi, mutta työ ei tunnu etenevän ollenkaan! Lisäksi solmuherkkyys vie hermot, mutta kyllä näistä tuli aivan uskomattoman pehmeät! Tilaajan mukaan toimivat myös erinomaisesti tehtävässään, kun polvia illalla ja yöllä särkee. Sehän on tietysti tärkeintä!

Säärystimet neulottuani päätin tehdä vielä polvenlämmittimet samaan syssyyn. Niistäkin on kuulemma ollut apua ja alpakkalanka on ollut mitä parhain lanka tuohon tarkoitukseen. Lankaa jäi vielä vähän yli, joten ties vaikka joutuisin neulomaan itselleni unisukat sairaanloisesti paleleville jaloilleni. Joskus valmis on työ on vain sen kaiken vaivan arvoinen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti