torstai 22. helmikuuta 2018

Narsissit - helmikuun pelastus

Helmikuussa talvilomalla olen yleensä kääntänyt sivun talvesta kohti kevättä. Tämä tapahtuu käytännössä ostamalla parvekkeelle ensimmäiset narsissit ja niin tänäkin vuonna! Talvi on ollut niin pitkä ja pimeä, että ilman vihreyttä ei vaan enää jaksa. Vaikka pakastaa ja vielä pakastavampi polaaripyörre uhkaa, kevät on tulossa kuitenkin; ennemmin tai myöhemmin.


Narsissit kestävät toki pakkastakin ja mikäli eivät kestä, niin nuppuisina ne toki ovat kauneimmillaan vaikka jäätyisivätkin. Aurinkoisella säällä toki pakkasella lämpötilat kohoavat ihan tavallisiin lukemiin, mutta lämpötilanvaihtelut voivat päivän ja yön aikana olla sen verran kovia, että ne voivat toki koitua narsissien kohtaloksi tänä vuonna. En jaksa siitä kuitenkaan välittää! Muutaman euron ostokset Ikeasta tuovat sen muutaman viikon ilon kuin on tarkoituskin!


Helmi-maaliskuun vaihteen pakkasjakson jälkeen täytyy sitten uudelleen tarkastella kuinka paljon narsisseja kannattaa tänä vuonna hankkia parvekkeelle ilahduttamaan. Viileämmällä säällä niistä on parvekkeella eniten iloa, mutta nämä tulevat pakkasjaksot olisi hyvin voinut jättää tältä vuodelta väliin. Toisaalta ihan sama, kevät tulee pian kumminkin. Lämpimiä sitä ei välttämättä ole lähiaikoina tulossa, mutta pahimmat pakkaset eivät pitkään jaksa purra, kun päivä on kohta pidempi kuin yö. Pienikin pala vihreää vie voiton pimeydestä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti