tiistai 27. helmikuuta 2018

Helmikuu parvekkeella

Helmikuun osalta uutta parvekkeella olivat narsissit. Pikkuhiljaa pakkasten jälkeen voisi siirtyä kevääseen ja uusiin kasveihin. Mikään ei kyllä voita tuoretta vihreää keväällä parvekkeella, vaikka ovat kyllä syysistutuksetkin aika ihania!


Auringonpaiste pitää huolen siitä, että parvekkeella alkaa pölistä. Istutukset kuivuvat ja kuivuneet lehdet muuttuvat pölyksi. Vielä maaliskuun syksyn istutuksia katselee, mutta sen jälkeen niiden värit alkavat olla kovin hailakat. Keijunkukkien osalta harkitsen vielä siirtäisinkö ne nykyisen pakkasjakson loputtua sisätiloihin, jos niissä vaikka vielä olisi eloa.


Murattien osalta luulen, että kevätaurinko on ne jo polttanut. Ne olisi varmaan pitänyt peitellä jo tammikuussa, jos niitä olisi halunnut pelastaa. Ne toki näyttävät edelleen kauniille, mutta luulen, että jätän pelastusyritykset tältä keväältä väliin. Kevätaurinko on niin raaka ja lasitetulla parvekkeella kovat pakkaspäivätkin lämpenevät reippaasti ja öisin palataan taas kylmään. Sisätiloissa ei myöskään ole kovin paljon tilaa kasvien säilytykselle pariksi kuukaudeksi, joten kokeillaan näin ja hankitaan huhtikuussa sitten uusia.


Koirakin on alkanut taas viihtyä parvekkeella tutkailemassa. Pimeällä sitä ei sinne ole vahingossakaan saanut, mutta erityisesti kun kunnollinen auringonpaiste on taas alkanut, parveke on muuttunut erittäin kiinnostavaksi. Päivä päivältä myös parvekkeella vietetty aika on lisääntynyt, joten kevät on kyllä kohta tulossa!


Syksyllä ostamani hyasintit ovat parvekkeella varmaan ihan syväjäädytettyjä, mutta kauniiksi nupullisiksi ne kyllä jäivät. Pakkasten jälkeen saattavat kyllä heti mädäntyä, mutta on niitä näin helmikuun valoisissa päivissä sentään ollut iloa. Ties vaikka niitä kevätversioita hankkisi myös parveketta piristämään.


Kevät on siis kovin odotuksissa ja kyllähän se sieltä jo pilkistää! Päiväkin on jo yli kymmentuntinen, joten vähitellen talvi alkaa väistyä. Paras parvekeaika on siis kohta alkamassa!

2 kommenttia: