lauantai 13. toukokuuta 2017

Laakeripuu

Bauhausista löytyi meille kotiin uusi laakeripuu, jota varovasti olin keväällä ehtinyt toivoa. Yleensä myynnissä olevat laakeripuut ovat todella pieniä, mutta Bauhausin puu oli laakeripuuksi todella tuuhea ja isokin. Eikä hintaakaan ollut kuin alle kymmenen euroa, joten ei muuta kuin tervetuloa meille!

Laakeripuut eivät ole meillä aiemmin kovin pitkään pärjänneet. Ne ovat aina jossain vaiheessa kuivuneet pystyyn ja luulen syyn piilevän liian pienessä ruukussa, mikä tekee kastelusta vaikeaa. Nytpä uusi laakeripuu istutettiin heti meidän muiden Välimeren kasvien tyyliin punasaviruukkuun. Hyvin se on ainakin toistaiseksi viihtynyt auringonpaisteessa työhuoneen ikkunalla ja kasvanutkin selvästi. Kokeillaan laakeripuun kanssa samaa metodia kuin muidenkin Välimeren kasvien kanssa eli paljon aurinkoa sekä kesäisin parveke-elämää!


Parveke-elämää laakeripuu joutunee vielä odottelemaan jokusen viikon, sillä tuskinpa se kovin hyvin pakkasöissä viihtyy eikä kovin viileässä muistaakseni muutenkaan. Ihana viherkasvi joka tapauksessa; toivottavasti viihtyy meillä pitkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti