maanantai 15. toukokuuta 2017

Kevätostoksilla - taas

Kevätostoksilla käynti on varmaan yksi suosikkiharrastuksistani. Niin paljon kivaa ja tarpeellista on tällä hetkellä myymälät täynnä, että kotiin ei meinaa ilman kantamuksia päästä. Parvekkeen kasvipuoli on nyt hallinnassa eikä lisää oikein enää mahdu, mutta onneksi aina voi jotain pientä hankkia sisätiloihin tai saada lahjaksi.


Ikea-vierailun yhteydessä kotiini muutti pari perhosorkideaa. Sain ne oikeastaan etukäteen äitienpäivälahjaksi ja niitä en olekaan pitkään aikaan hankkinut. Edelliset kukkivat todella pitkään ja talven jäljeltä ei menehtymisiä ole oikeastaan ilmaantunut. Ikean valikoima oli aivan poikkeuksellisen hyvä ja selvästi oli iso lasti niitä saapunut edeltämään äitienpäivää. Omansa kyllä sieltä joukosta löysi helposti! Kerran vielä hairahdin lyhtyihin, vaikka niitäkin minulla on ja paljon. Nyt oli vaan Roterassa tarjolla niin ihana väri, että kahdelle violetille lyhdylle löytyi äkillinen tarve parvekkeelta; ja sinne ne myös päätyivät.


Viime kesänä yritin kovasti löytää parvekkeelle uutta pientä hyllykkyä oikeastaan kukan alustaksi. Säilytystilasta ei olisi haittaa, mutta pieni taso olisi tarpeellinen. Edellinen alkoi olla huonossa kunnossa, mutta sopivaa korvaajaa ei vaan löytynyt. Kalusteet olivat joko liian suuria tai suuria ja aivan liian kalliita. Parveketta muutama viikko sitten siivotessa huomasimme, että edellinen taso eli vanha pieni lipasto oli jo talven jäljiltä suorastaan hajoamispisteessä. Taas kerran katselin eri vaihtoehtoja ja onneksi eksyin Ikean kylpyhuonekalusteisiin. Ikean Molger-säilytysjakkara oli aivan loistava ratkaisu ongelmaan eikä todellakaan ollut hinnalla pilattu. Muutaman kympin jakkara oli parvekkeelle aivan täydellinen ja ihan kuin se olisi ollut siellä aina.


Nyt olen sitten alkanut miettiä uusia köynnössäleikköjä parvekkeelle. Viherpiha-lehdessä oli tuote-esittelysivulla Hankkijasta löytyviä korkeita muutaman kymmenen euron säleikköjä, jotka vaikuttivat sen verran tukevilta, että ne voisi asettaa ihan vain nojaamaankin parvekkeelle. Köynnösten jättämät jäljet vähän kauhistuttavat ja etenkin, jos ne ensi vuonna huoltotöissä pestään pois, en haluaisi niitä seiniin heti uudelleen. Yritän ne kovasti muistaa tänä kesänä siirtää muualle, mutta ehkä ratkaisu voisi olla uusissa tukevissa säleiköissä. Täytyypä kesällä käydä katselemassa! Ei ne ostokset parvekkeelta ihan heti lopu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti