tiistai 16. toukokuuta 2017

Kevätkunnossa

Parvekepuuhastelua on riittänyt viime aikoina. On ollut istuttamista ja siivoamista, kukkien kantamista sisälle turvaa pakkasöiden vuoksi ja toki myös jo kasteluakin. Näillä näkymin sää sentään alkaa vakiintua kesäisempiin lukemiin ja kasveja voi alkaa pysyvästi siirtää parvekkeelle. Murateilla ja orvokeilla ei parvekkeella ole hätäpäivääkään, mutta pelargoneja olen tuonut ulos ja sisälle.


Parvekkeen tyyli on taas muuttunut vihreäksi, kun uudet muratit ovat siellä tuomassa väriä sekä vanhat on tuotu talvisäilöstä parvekkeelle. Osan vanhemmista murateista on erittäin hienoja, joten pieni vaiva talvisäilöön viemisessä on kannattanut. Osaa murateista on vähän siistitty ja joukkoon istutettu uusia; mielenkiinnolla odotan lähtevätkö ne kasvamaan, sillä ne kasvit viettivät talven täällä parvekkeella.

 

Vanhoja muratinoksia aseteltiin valmiiksi köynnössäleikköön kasvamaan. Säleikkö kiinnitettiin keväällä vähän aiempaa kauemmas seinästä ja toivotaan, että muratit tykkäävät siinä kiipeillä. Niin ihania kuin nuo rönsyt ovatkin kasvaessaan, en oikein tiedä, pitäisikö ne syksyllä kuitenkin aina leikata lyhyemmiksi. Keväällä niiden asettuminen vie oman aikansa ja voisi olla tietysti helpompaa tuoda ne takaisin parvekeilmaan lyhyempinä.Keväällä toimme parvekkeelle myös pojan joulukuusi. Se ostettiin marraskuussa Ikeasta ja kesti hyvin talven yli vähän tiputtelemalla havuja. Keväällä toin sen parvekkeelle ja istutimme sen nyt suurempaan ruukkuun. Samalla siistimme pois rangat ja kuolleet oksat; ja siitähän tuli taas oikein kiva!Parilla pelorgonilla piti vielä tuoda väriä parvekkeelle! Muutama pelargoni näytti loppukeväästä, että eivät kuitenkaan ennakko-odotuksista huolimatta olleet talvesta selvinneet. Toivon myös, etteivät ole parvekkeella paleltuneet kylmien öiden kynsissä. Kaikkin kylmimmiltä öiltä olen ne tuonut turvaan, mutta kevään kylmyys on niille varmasti rajumpaa kuin syksyn. Toivottavasti nämä talviyöt olisi nyt tältä erää selätetty!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti