torstai 6. huhtikuuta 2017

Orvokkeja viherkaipuuseen

Viikonloppuna oli aika siirtyä jo vähitellen narsisseista orvokkiaikaan. Viime viikko oli sen verran lämmin, että narsissit ovat jo aika lailla kukassa ja näin ollen on aika alkaa suunnitella jo muita kevään kukkia. Plantagenissa multaostoksilla käydessä ostinkin pari pientä settiä orvokkeja, kun sattui sopivasti niin kaunis punainen värikin!


Pari orvokkiruukullista tuli istutettua ja kyllä on taas ihanaa, kun parvekkeella on pientä uutta vihreää. Orvokki pärjää parvekelasitusten kanssa hyvin ja huhti-toukokuun viileät yöt ovat niille oikeastaan vaan hyvä juttu. Orvokeilla pärjäileekin melkein juhannukseen saakka, mutta sitten alkaa olla niille jo aivan liian lämpimät kesäsäät. Mutta näillä ihanuuksilla pärjäillään vielä siis pitkään!
Viikonloppuna toin myös lopputalveksi sisään pelastetut muratit ja mansikat ulos. Ne vaikuttivat kuivuvan sisätiloissa niin kovasti, että tuntuivat tarvitsevan jo kosteampaa ilmaa. Osa niistä saattoi ehtiä jo kuivua liikaa, joten nähtäväksi jää ovatko ne vielä elossa. Osa kuitenkin näyttää vielä ihan terveiltä ja ainakin mansikat ovat vallan mainiossa vireessä.

Vähitellen siis siirrytään taas parvekkeella kesäaikaan! Monin kasvin kohdalla näyttää hyvältä eli talvesta ollaan selvitty talvisäilössä, mutta jopa parvekkeella! Mutta kyllä minä meinaan huhtikuussa muutaman tuoreenkin muratin sinne hankkia. Mikään ei voita sitä tuoreen muratin vihreää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti