sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kevätkylvöjä

Kevään edetessä oli taas alettava kylvöhommiin, kun ruukunvaihtoja ei tänä keväänä ole kovin paljon tiedossa. Muutama sellainen toki on tulossa, mutta suuri urakka tehtiin viime vuonna, kun lähes kaikki huonekasvit vaihtoivat suurempaan ruukkuun. Ja hyvin ovat viihtyneet! Nyt olikin sitten tarve päästä johonkin multahommiin ja innostusta sain kevään lehdistä, joissa on istutettu yrttejä ja salaatteja. Joten ei muuta kuin siemenostoksille!


Nyt sitten on kylvetty retiisiä sekä tavallista että japanilaista. Basilikaa, tavallista ja japanilaista. Japanilaista vesikrassia sekä lehtimangoldia. Muistaakseni Kotivinkissä oli esitelty ihania punalehtisiä retiisejä, mutta sellaisia ei valitettavasti löytynyt, mutta ainakin yksi basilika pitäisi olla sellainen. Punajuurta en pystynyt istuttamaan, niin syvällä on siinä lapsuudentraumat. Edes koristeeksi siitä ei meille ole, mutta onneksi muitakin vaihtoehtoja löytyi. Nyt sitten odotellaan, mitä mullasta puskee!Pääsiäistä varten oli tarkoitus istuttaa ohraa, mutta sitä ei ensimmäisistä kaupoista löytynytkään. Jouduin käymään täydennysostoksilla myöhemmin ja Prismasta sitä löytyikin todella helposti. Ostin samalla ohraa myös ensi vuodeksi ja saatan sitä istuttaa muutenkin. Kovasti pussissa suositeltiin sitä kissoille, koirille ja marsuille, joten taidan kokeilla tarjota sitä beaglelle. Ainakin ulkona ruoho maistuu, joten varmasti tuo ohrakin!


Samalla kaivoin myös esille pääsiäiskoristeet. Sinänsä huvittavaa, että yksi syksyn kurpitsoistani on keittiössä vielä aivan mahtavassa kunnossa. Ilmeisesti pohjoisella ikkunalla on sille talvella turvallinen ja viileä paikka. Nyt vähitellen aurinko alkaa kasikerroksessa laskea jo asunnon pohjoiselle puolelle ja myös istutukset ovat jo alkaneet vihertää. Kesäaika on siis todellakin täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti