keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Apocalyptica soittaa Metallicaa

Olen nyt alle puolentoista vuoden sisään nähnyt Apocalyptican kolme kertaa livenä eikä niitä tilaisuuksia mielellään jatkossakaan jätä väliin. Ihan kaikkialle sentään en ehdi, mutta näille Helsingin keikoille ja joskus jonnekin muuallekin. Viime keväänä käytiin Korialla, Kouvolassa, Pioneerifestivaalilla, joka oli kyllä ehdottomasti kokemisen arvoinen pikkufestivaali. Paljon muita esiintyjiä siellä emme nähneetkään paitsi hetken Santa Cruzia, mutta festivaali on tosiaankin pieni kahden lavan juttu. Mutta hieman maakuntamatkailu!


Ainakin turvatoimet Pioneerifestivaaleilla olivat todella massiiviset. Niin tarkkoihin tarkastuksiin en koskaan törmännyt missään tällaisessa tilaisuudessa. Aika päihtynyttä osa väestä olikin, mutta muilta osin ilta oli oikein rauhallinen. Tuolloin elettiin vielä Shadowmakerin aikoja ja ohjelmisto oli sen mukainen. Tällä kertaa pääsin aika eteen ja näkyvyyskin oli oikein hyvä. Circuksessa se oli aika rajoittunut, mutta nyt ei ollut kyllä mitään valittamista.

Itse pidin kovasti tästä Shadowmakerin settilistasta ja Apocalyptica kuulostaa aina hyvälle. Luin jostain kerran kommentteja kuinka negatiivisesti monet suhtautuvat Franky Pereziin. Live-olemus ei näiden juttujen mukaan sovi ollenkaan Apocalypticaan ja tyyli on aivan liian kukkoileva. Itse en ollenkaan ole huomannut mitään tällaista ainakaan näillä Suomen keikoilla. Omasta mielestäni hän sopii aivan mainiosti Apocalyptican matkaan ja laulaa silloin kuin on jotain laulettavaa. Parhaimmillaan Perez kyllä on itse laulamillaan Shadowmakerin biiseillä.
Kun Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos -kiertueen liput Finlandia-taloon tulivat myyntiin, ostin tietysti heti omani. Sain liput eturivistä, mutta yllätys oli suuri, kun paikat olivatkin aivan suoraan eturivun keskellä eikä sivussa, josta oli täysin varma ne varanneeni. Lipunostossa oli varmaan vapautunut joltain ostajalta paikkoja ja olin ne onnekkaasti sitten huomaamattani saanut. Pidän itse erityisesti Apocalyptican omasta tuotannosta, mutta joskus toki kuuntelen Metallica-versioitakin. Livenä ne toimivatkin erittäin hyvin, mutta Finlandia-talon klassinen osuus ennen väliaikaa oli kyllä aivan ehdottomasti erinomainen. Se oli oikeastaan uskomattoman hyvä ja jokaiselle kokemisen arvoinen!


Väliajan jälkeen oli vuorossa muita Metallican ikivihreitä, joita Apocalyptica on keikoillaan vuosien mittaan versioinut. Tämä osuus oli rankempaa ja sitä tutumpaaa Apocalypticaa, joka sekin toimi erinomaisesti kuten Apocalypticalla on tapana. Mukana oli vanha kunnon Seek and Destroy, mutta myös Orion sekä harvinainen Escape. Nämä olivat ehkä illan suosikkini, mutta vaikea tuosta illasta on suosikkeja mennä valitsemaan.Finlandia-talon omaa settilistaa ei vielä löytynyt, mutta se oli se sama tuttu kuin jo aiemmin kiertueella esim. Kreikassa. Mielenkiintoista olisi kyllä nähdä miten setti ulkofestivaaleilla toimii, sillä Finlandia-talo oli paikkana loistava. Kuuntelijoiden keski-ikä tilaisuudessa oli varsin korkea jopa Apocalypticalle sekä taas kerran paikalla oli erittäin paljon naisia. Ilmeisesti koko show myös lopun rock-osuuksineen kolahti hyvin koko porukalle, koska bändi itse vaikutti aika lailla iloiselta illastaan. Niin olin minäkin. Tätä taas lisää ja mahdollisimman pian. Lopetankin tähän vieressäni istuneen myöhäiskeski-ikäisen miehen sanoin "Siis tekikö Metallica nämä ensin?".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti