maanantai 23. marraskuuta 2015

Kymbidi - orkideoista kaunein

Huomasin kuun vaihteessa Stockmannin kanta-asiakaslehdestä, että tässä kuussa olisi kymbidejä kanta-asiakashintaan tarjolla. Kymbidi on suosikkiorkideani ja aivan mahdottoman kaunis sellainen! Niitä ei ole hirveästi myynnissä, joskaan ei se mikään varsinainen harvinaisuuskaan ole. Useammin siihen taitaa kyllä leikkokukkana törmätä kuin ruukussa. Kymbidi kukkii ihan mukavasti ja kestää leikkonakin pitkään, mutta ei toki ole perhosorkidean kaltainen kukkija. Kaikkein kaunein toki on ja siksi kaupoille oli päästävä!


Kymbidit ovat aika hintavia, perushinta on yleensä enemmän tai vähemmän 20 euroa kaikenkokoisista. Kerran muutama vuosi takaperin Lidlissä oli tarjouksessa n. 10 eurolla aivan valtavan kokoisia kymbidejä, joita kaiholla muistelen. Sellaisia ei ole sen koommin nähty eikä vastaavaa tarjoustakaan. Yleensä kauppojen kymbit ovat aika pieniä. Stockmannilla tarjouskymbit olivat kyllä ihan mukavan kokoisia (eivät todellakaan kyllä Lidlin luokkaa) ja harkitsin pitkään punaisen ja valkoisen välillä. Päädyin valkoiseen, koska olivat aika tavalla punaisia isompia; korkeampia ja paljon enemmän lehtiä. Valikoimakin oli ihan hyvä, kun vain taas kerran vaihtuneen kukkaosaston keskustan Stockmannilta löysi. Itiksestä en sitä löytänyt ollenkaan, mutta olisiko sitten ollut sekin siellä kellarissa Herkun kanssa, jos kukkaosasto sieltä vielä löytyy.Pikkuhiljaa viikon mittaan ovat kukat auenneet ja tällainen vähän vihertävä kaunotar sieltä nupuista paljastui. Kaunis kuin mikä! Toivotaan nyt mahdollisimman pitkää kukintaa ja täytynee taas koittaa pitää kasvi sen jälkeen hengissä, vaikka kertaakaan uusi kukittaminen ei ole onnistunutkaan. Kylmäkäsittelyt ja muut kyllä tiedän, mutta koitetaan olla kastelua lukuun ottamatta hoitamatta muuten juuri mitenkään. Tuntuu toimivan kukkiin lähes parhaiten!

 

Törmäsin myöhemmin myös Plantagenissa kymbidiin ja sieltä niitä taitaa löytyä melko usein. Ne eivät olleet kovin suuria, mutta kymbi mikä kymbi. Täytyy myös kehua Stockmannin tarjousaikaa, joka sattui tänä vuonna osumaan sopiviin säihin. Yleensä aina orkideaviikkoja ja muita vietetään liian kylmään aikaan, jolloin kuljettamisen kanssa saa olla varovainen, jotta eivät vaan pääse matkalla paleltumaan. Viileästähän tämäkin tykkää, mutta nuppujen ja kukkien kanssa kylmyyttä en kyllä halua kokeilla! Toivottavasti viihtyy nyt pitkään ikkunallani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti