maanantai 16. marraskuuta 2015

Aapo ja veljesten uudet vaatteet

Lankalakko on pitänyt jollain tasolla, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että lankaa on tullut lisää. On sitä kyllä kulutettukin! Pääosin olen tehnyt muita käsityövälinehankintoja ja siinä sivussa on tullut hankittua pari kerää lankaa. Ihan kohtuullisesti kuitenkin vain eli vain muutamia keriä; harvinaisuuksia ja tarpeeseen tai näin ainakin itselleni uskottelen.


Olen nyt innostunut kovasti villasukista ja aloittanutkin räsymattosukat jo pariin kertaan (huonolla menestyksellä). Sukkien koko aiheuttaa ongelmia ja olen sitten joutunut hankkimaan taas kerran uusia pienempiä sukkapuikkoja. En ymmärrä sitäkään kuinka on mahdollista, että ne joutuu melkein joka kerta ostamaan. Säilytän kaikki puikot kuitenkin pääsääntöisesti samassa paikassa, mutta aina tuntuu puuttuvan se oikea koko. Nyt uskoisin, että minulta on pakko löytyä kaikki mahdolliset setit; sen verran useampaan kokoon tuli nyt satsattua. Muitakin sukkatarvikkeita on tullut hankittua kuten liukuestelateksia useassakin eri värissä. Valkoinen oli loppu, mutta enköhän nyt alkuun pääse mustalla, harmaalla, punaisella sekä oranssilla. Täytyy vielä miettiä sukanpohjiin sopivia kuvioita. Ja sitten on tietysti tullut ostettua sitä sukkalankaa!


Citymarketin hintarallissa muistaakseni oli tarjouksessa Seitsemän Veljestä Aapo-lankaa, joka oli aivan uusi tuttavuus. En ehtinyt sitä rallin aikaan käydä katsomassa, mutta törmäsin sitten myöhemmin Aapo-lankaan kaupassa. Hinta oli tarjouksen mukainen ja värinä aivan vastustamaton marjapuuroon taittuva violetti, jota oli muutama kerä sitten ostettava. Aapo tuntuu vähän karkeammalta kuin tavallinen Seitsemän veljestä, mutta muuten oikein mukava kampanjalanka!Sukkapuikkosettejä päädyin tilaamaan Novitalta (= vaarallista), koska hintataso on aivan toista normikauppaan verrattuna. Yhden setin hain kaupasta ja totesin jälkeenpäin puikkokoon liian suureksi ja hinnan todella suolaiseksi. Samalla hinnalla Novitalta saa kahdet puikot ja ajattelin sitten hyödyntää tarjouksen ihan kunnolla ja useammalla puikkosetillä, kun klubilaisille tarjottiin vielä 20 prosentin alennus. Sukkaprojekteja suunnitellessa olen huomannut sellaisen kuriositeetin, ettei minulla ole ollenkaan mustaa lankaa! Sitä ei vaan ole tullut tarvittua, mutta tuleviin hommiin eli raitoihin tulen sitä kyllä tarvitsemaan ja hankin sitten pari kerää Nallea sekä 7 Veljestä. Muita hairahduksia ei syntynyt oranssia lankaa lukuun ottamatta, mutta kun sitä kerran oli tarjolla, niin olihan sitä pari kerää hamstrattava. Näissäpä 7 Veljestä -langoissa sitten olikin jo ne uudistetut vyötteet, jotka vaihtuvat lopullisesti ensi vuonna. Itse ainakin tykkäsin näistä kovasti, sopii tähän lankaan!


Seuraavaksi jatkan taas harjoituksia Nalle-langalla, josko sen sopivan koon vihdoin löytäisi. Tällä hetkellä tuntuu sopivan pienet puikot ovat löytyneet ja jälki on siistiä, mutta silti sukista tuntuu tulevan liian suuria. En ole aiemmin tätä ongelmaa tavallisten sukkien kanssa huomannut, mutta pitkät sukat tuntuu olevan se oikea ongelmien vyyhti. Niin ja taas se sama kanerva Nalle-lanka, joka on aina tähän asti muutenkin päätynyt vain purkuun. Kai siinä on vaan sitten joku kirous. Ei auta kuin kokeilla, eiköhän se sopiva koko löydy tai on vaihdettava Nalle-lanka toiseen väriin!


2 kommenttia:

  1. Hei, pakko kysyä! Mistä löysit tuota novitan Aapo-lankaa? Itsellä oli vajaa kerä samaa väriä noin kymmenen vuoden takaa ja innostuksissa aloin sukkia tekemään.. Tosin eihän se pariin riittänyt:( toista sukkaa varten tarvitsisin kerän, mutten mistään ole löytänyt. Olen kiertänyt Jyväskylässä prismat, cittarit ja tokmannit.:)

    VastaaPoista
  2. Hei! Näitä oli runsaasti Vantaan Jumbon Citymarketissa ja näin jossain muuallakin pääkaupunkiseudulla Cittarissa. Olisi kiva, että näitä kampanjalankoja saisi Novitan verkkokaupasta, jos niitä kerran johonkin ketjuun tulee myyntiin. Cittarit kannattaa katsastaa läpi, jos johonkin olisi vielä jäänyt!

    VastaaPoista