torstai 26. marraskuuta 2015

Jimmy Pagen ja kavereiden jamit

Jos joskus olisi jossain tilaisuudessa halunnut olla mukana tai sitten edes kärpäsenä katossa, niin sellainen kyllä olisi ollut tämä. Toki olisin ehdottomasti halunnut olla katsomassa Led Zeppeliniä O2-areenalla vuonna 2007, mutta kyllä tämä viime torstaina pidetty EMP-museon Founders Award -varainhankinta- ja palkitsemistilaisuus Seattlessa olisi sekin ollut vähintäänkin ihan mukava. Se tietysti, että Jimmy Page palkitaan on aina mahtava juttu. Jimmy Page on Jimmy Page ja jokaisen palkinnon arvoinen. Ehdottoman upeaa on tietysti sekin, että herra itse saapuu lavalle soittamaan Rock n' Rollin, mutta ihan mukavaa esiintymiskaartia sekä lopuksi jammailuseuraa Pagelle oli tilaisuuteen saatu. Otetaan nyt aluksi vaikka tuo Out on The Tiles.



Mutta tosiaan, paikalla pääosin Led Zeppelin musiikkia sisältäen kuitenkin myös musiikkia Pagen soolouralta oli esittämässä joukkio, jossa mm. The Black Crowes, Alice in Chains, Soundgarden, Nirvana, Guns n' Roses, Screaming Trees, Cheap Trick oli hyvin edustettuna. Settilista oli melkoinen ja olisi mahtavaa nähdä nämä kaikki. Nykyään You Tubesta löytyy aivan kaikki, joten täytyy vielä hetki odotella, jotta jokaisesta saadaan näyte. Koonti kaikesta toki löytyy, jossa jokaisesta esityksestä on pieni pätkä kuunneltavissa:


Tässä tämä suhteellisen mielenkiintoinen settilista ja linkit videoihin. Ei ollenkaan hassumpaa:

Set List

[With Rich Robinson and John Hogg]
"Ten Years Gone"
"Custard Pie"
"Sick Again"
"Dazed and Confused"

[With Jerry Cantrell and William DuVall]
"When the Levee Breaks"
"Living Loving Maid (She's Just a Woman)"
"No Quarter"
"How Many More Times"

[With Kim Thayil and DuVall]
"Immigrant Song"
"Communication Breakdown"
"Four Sticks"

[With Thayil, Hogg and Krist Novoselic]
"Out on the Tiles"

[With Hogg and Rick Nielsen]
"Happenings Ten Years Time Ago"

[With Paul Rodgers and Brian Wheat]
"Satisfaction Guaranteed"
"Radioactive"

[With all of the above, Jimmy Page and Paul Allen]
"Rock and Roll"




Settilistasta olisi erityisesti kiinnostanut juuri When the Levee Breaks ja aivan erityisesti How Many More Times, mutta olihan tuossa monta muuta mielenkiintoista videota. Noita kahta odotan kyllä vielä todella innolla! Itse esitykset olivat Rolling Stonen lehden mukaan hyvällä tapaa epätäydellisiä virheineen päivineen, mutta Pagen sävellyksethän eivät ole sitä helpointa musiikkia soittaa tunnetuista riffeistä huolimatta. Joka tapauksessa olisin kyllä halunnut olla paikalla; joku toinen kerta sitten. Nyt jälleen kerran Jimmy Page on julkaissut tiedotteen tekevänsä uutta musiikkia vuonna 2016. En halua mitenkään lannistaa ketään, mutta aivan tämä sama tiedote eri vuodella varustettuna on julkaistu nyt kohta viimeiset kymmenen vuotta. Ehkä sitten tosiaan ensi vuonna! Uskon kyllä vasta kun näen, mutta toivottavasti lisää näitä palkintoja ja tribuutteja olisi ainakin luvassa.

Lisätietoja Jimmy Pagen tribuutti-illasta (EMP Founders Award 2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti