torstai 11. kesäkuuta 2015

Repsahdus

Olin onnistuneesti lankalakossa yli kuukauden; en ehkä kahta kuukautta, mutta puolitoista ainakin. Sitten vaan repsahdin yhdeksän kerän verran ihaniin raitalankoihin, kun halvalla sain ja olen vähän niistä haaveillut villasukkaprojekteihin ja vaikka mihin, joiden toteutus on vähän niin kuin tauolla. Joka tapauksessa olin kyllä onnellinen, kun lankapussin avasin, koska onhan nämä aika mahtavia lankoja ja kaunis lisä kokoelmaani (lankoja, joita ei millään raaskisi käyttää...) Ei nyt sentään, raita ei ole niistä se pahin mahdollinen, mutta esim. Polkka on sekä jotkut raidalliset Nallet.

Totta puhuen olen kovasti muuten vähentänyt kaikenlaista shoppailua, mutta lankashoppailu pysyy pienenä paheena. Viikonloppuna ajattelin kyllä vierailla Pentikin tehtaanmyymälässä katsomassa lähinnä sitä Omenapuu-piirakkavuokaa ja Stylepitiin olen suunnitellut pientä kesävaatetilausta, mutta muuten ei ole pahemmin tullut tehtyä mitään löytöjä. Olen sen verran kyllästynyt koiran aiheuttamiin tavararöykkiöihin, kun kaikki paikat ovat täynnä beaglen hampailta evakuoituja tavaroita. Ja oikeasti, kun en ole tarvinut mitään, houkutuksia ei ole ollut! Langat ovat siinä kyllä poikkeus, siihen ei itsesäätely ja -hillintä päde ilmeisesti yhtään tai ei ainakaan paljon. Mutta täytyyhän jokaisella joku pahe olla, joten ei auta; leuka pystyyn ja kohti uusia repsahduksia. Koitetaan ainakin sinnitellä pidempään kuin edellisellä kerralla!


Päädyin ostamaan yhden kerän (vain yhden!) myös Viidakko-langan gepardia, joka lienee poistumassa. Näitä olisi mukava kokeilla, mutta ovat olleet niin kalliita, että en ole aiemmin niitä ostanut. Nyt kun hinta oli kokeilemisen arvoinen, hankin sitä sitten yhden sukkaparin verran. Myös leopardia olisi mielenkiintoista kokeilla!


Raitapuolelta hankin perinteisiä fuksia-harmaata sekä petrooli-harmaata parin kerän verran. Petroolista on muodostunut viime aikoina heikkouteni ja olen kovin väriin tykästynyt. Lisäksi päätin kokeilla sateenkaari-lankaakin, joka on livenä kyllä huomattavasti kauniimman ja mielenkiintoisemman näköinen kuin aiemmin näkemissäni kuvissa. Valtavan suosittu lankahan se onkin monen kanssaneulojien mielestä. Omaa tyypillistä makua se ei edusta, mutta kesäisenä sukkalankana varmasti oikein passeli tai raitana jonkun muun neuleen seassa väriä tuomassa.


Varsinainen löytö kuitenkin oli vihreä-punainen-petrooli, jonka olen tähän saakka missannut aivan kokonaan. Kaupan hyllyssä muiden joukossa ei varmaankaan tule riittävästi esille, mutta tarjouksia selatessa sen sitten huomasin ja näistä ihanista väreistä muodostuukin aivan uskomattoman ihana syksyinen värikokoelma. En ymmärrä miten en ole tätä aiemmin noteerannut! Aivan poikkeuksellisen kauniit värit, josta voisi miettiä jotain siksak-työtäkin. Tai mitä tahansa muuta ihanaa projektia! Tämä kyseinen lanka alkaa kyllä olla todella lähellä niitä lankoja, joita ei raaski käyttää. Vaan ei; kyllä tästä täytyy saada aikaiseksi jotain arvonsa mukaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti