tiistai 9. kesäkuuta 2015

Perunamaa minikoossa

Meillä on taas tänä vuonna parvekkeella perunamaa minikoossa. Sain kaksi ämpärillistä perunaa, joita nyt sitten kasvatellaan ja kärsitään tilanpuutteesta hetken aikaa. Viime kevään kokeilun perusteella ämpäriperunat ovat oikein hyviä, kunhan niitä ei vaan kastele liikaa!


Kastelupuoli ollaan pidetty minimissä, jotta perunat eivät pääse mätänemään. Näin viileillä säillä nyt ei muutenkaan niin paljon kastelua tarvitakaan, mutta helposti sitä tulee kasteltua kerralla kaikki kasvit ja osa ihan turhaan. Ihan mukavasti perunoita kypsyi runsaammalla kastelullakin viime vuonna, mutta kokoa olisivat tietysti voineet kasvaa lisää. Mutta kokeillaan nyt tätä kuivempaa vaihtoehtoa tänä vuonna!


Myös kesän ensimmäiset mansikat ovat kypsyneet ja lisääkin näyttäisi olevan tulossa! Vielä kun muistaisi mistä näin sinnikäs amppelimansikka tuli viime kesänä hankittua, niin voisi hankkia näitä lisää. Toivottavasti talvahtimista voisi kokeilla taas ensi talvenakin; mutta nautitaan tästä kesästä kuitenkin ensin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti