maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisestä ei päivääkään

Kevät on päässyt todella pitkälle ja pääsiäinenkin on melko myöhään tänä vuonna, vappu kolkuttelee ovella jo ensi viikolla. Pääsiäinen onkin mennyt mukavan lämpimissä säissä ja kaipa se vaan on uskottava, että kohti kesäisiä säitä ollaan kovasti menossa. Sateita vaan kovasti toivoisin, jotta uutta kasvia ja lehteä alkaisi maasta pukata. Kyllä tässä on myös meneillään ne pölyallergikon vaikeimmat ajat.

Olenkin tänään erityisesti ihmetellyt poikkeuksellisen väsynyttä oloa, mutta allergia lienee syynä, sillä olo on tukkoinen ja silmät todella kuivat. Ja todellakin väsymys aivan tolkuton. Onneksi tämä on enää ajan kysymys ja uudet kasvit sitovat kohta pölyyntyneen maan, toukokuussa viimeistään. Ei auta kuin kestää!

Pääsiäispyhät ovatkin olleet todella tervetulleita kiireisen kevään keskelle. Nopeastihan ne tietysti menevät, mutta kyllä neljässä päivässä ehtii aika mukavasti nauttia vapaista ja keväästä. Grillikausikin on avattu makkaranpaistolla ja aivan riittävästi on saanut herkutella hyvillä ruoilla. Ja maistuuhan se arki taas aika mukavalta vapaapäivien jälkeen! Ensi viikolla on vielä käytävä vähän kaupoissa kiertämässä, jos Mignon-munia myytäisiin alennuksella. Ihana herkku, joita tulee ostettua halvalla varastoon nautittavaksi myöhemmin vuoden mittaan!

Parvekkeen siivoamista odotellessa, olen saanut ihastella talven yli selvinnyttä kiinanruusuani, joka kukkii! Lehtiäkin kasvi on kasvattanut ja kevään edetessä olen ajatellut siirtää sen taas kesäksi parvekkeelle. Pölyn puolesta voi kyllä kuvitella, että ei hirveästi näin pahan allergian aikana kiinnosta parveketta siivoilla, mutta edessä se on kuitenkin. Muilta osin se onkin jo hyvässä kunnossa, mutta osa murateista on aika lailla kuivuneita ja rapisevat helposti. Kevätaurinko taisi polttaa pääosan niistä taas, mutta vielä on pari viikkoa armonaikaa katsoa miten käy, kun joukossa näyttäisi olevan muutama elossa oleva oksa kuitenkin. Helppoa se talvesta selviäminen ei ole!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti