tiistai 22. huhtikuuta 2014

Maailma täynnä spoilereita

Red Weddingistä on opittu paljon. Kukaan ei tahdo enää tulla yllätetyksi ja yllätyksiä tuntuu olevan tällä hetkellä vaikea itselleen säästää. Huvittuneena olen seurannut, kuinka Game of Thronesin jokaista Yhdysvaltain näytöstä seuraa erityisesti sosiaalisessa mediassa aivan tolkuton spoileriaalto. Vaikka en ole juttuja avannut, oikeasti on aika mahdoton olla arvaamatta, mitä jutut milloinkin koskevat. Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki haluavat olla perillä juonenkäänteistä ettei vaan Red Weddingin kaltainen yllätys toistu. Itse haluan kyllä säilyttää yllätykset, mutta nyt on aivan pakko spoilerien välttämiseksi katsoa jakso heti maanantaisin, kun se on täällä saatavilla!

Credit: hbonordic.com


Ensimmäinen valtava spoileriaalto seurasi neljännen kauden toista jaksoa. Se on nyt nähty, mutta onko nyt todellakin niin, että katsojat ovat niin herkkänahkaisia, että heitä on varoitettava kaikesta etukäteen. Yhdysvalloissa on ehkä nipin napin mahdollista katsoa jakso ilman spoileriaaltoa, mutta kyllä se on siinä ja siinä onko se mahdollista. Ei siinä mitään, ihan mielelläni katson kolmannen jakson tänään illalla, mutta kyllähän tämä varmaan kauden edetessä aika mahdottomaksi menee, jos jokaista jaksoa ennen pitää varoa lukemasta netistä yhtään mitään. Toistaiseksi sentään jutuissa on varoitettu spoilereista, mutta joku tietysti osaa päätellä kuvistakin jotain ja joku taas ei.

Credit: hbonordic.com
Itselleni kävi viime keväänä niin, että onnistuin täysin vahingossa lukemaan kirjasarjasta aivan valtavan spoilerin. Nythän en tiedä toteutuuko asia sarjassa vai ei, mutta ainakin itselleni juonellisesti palat loksahtivat paikoilleen. Olin itse kovin ihmeissäni, koska en voinut kuvitellakaan, että etsimääni juttuun voisi sisältyä mitään juonelle merkittävää. Tilanne oli hämmentävä, koska en halunnut pilata juonenkäänteitä, mutta toisaalta taas palat loksahtivat paikoilleen, koska juonellisesti olin asiaa kovasti ihmetellyt. Lopputulos on se, että mieluummin olen tietämättä asioita etukäteen! Vahingoille ei voi mitään ja ne ovat ok, mutta median lööpit tv-sarjasta ovat kyllä todella liioiteltuja. Toisaalta, ehkä ne jutut ovat niille, jotka eivät kestä enää Red Weddingiä uudelleen. Katsotaan mitä tuleman pitää!

Credit: hbonordic.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti