tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kanervat vaihtoon; ja orvokit ja narsissit tilalle

Niin se tuli taas aika heittää jäähyväiset kanerville ja hankkia tilalle kevätiloa. Muutaman uuden narsissin lisäksi hankin jo orvokkeja, koska kevät on lämpötilojen puolesta jo niin pitkällä, että narsissit eivät kovin pitkään pirteinä viihdy. Orvokit olivat jo saapuneet, joten osan kanervista vaihdoin niihin.

Narsisseja ei tänä vuonna olekaan erityisen halvalla myyty. Lämmin kevät on siihen varmasti syynä, koska myynti on käynyt varmaankin ihan hyvin aiemmallakin hinnalla. Lasitetulla parvekkeella on niin lämmin, ettei narsisseista ole siellä enää kovinkaan pitkään iloa, joten hanki niitä enää vain muutaman ruukun. Jos ne on mahdollisuus sijoittaa ihan oikeasti ulos, kestävät varmaan vielä aika pitkään nupullisina. Orvokeille taas oltavat parvekkeella ovat nyt varsin mainiot. Touko-kesäkuun vaihteessa alkaa niille olla turhan lämmintä ja niiden aika päättyy; riippuen tietysti kesästä. Jos on viileää, nämä kyllä kukoistavat.

Pienet orvokit on kyllä uskomattoman kauniita talven jälkeen. Lehdet ovat oikeasti vihreät ja kukan väri on talven harmauden jälkeen todella kirkas. Näissä on myös se mukava puoli, että vaikka taimet ovat pieniä, ne kyllä kasvavat nopeasti. Liialla kastelulla kyllä nopeasti aivan liikaa ja sama tulos on myös, kun säät alkavat oikeasti olla lämpimiä. Orvokki on kuitenkin mitä ihanin kevään ja alkukesän ilo!

Ja kauniita ovat ne narsissitkin! Suurin ihastus niihin on jo kevään myötä mennyt, mutta jaksaa ne siltikin vielä ilahduttaa!

2 kommenttia: