tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kymbidi - orkideoista kaunein

Sain lahjaksi ihania kukkia; sattumalta suosikkiorkideojani kymbidejä. Tässä on mielestäni aivan uskomattoman kaunis kukka! Ei perhosorkideoissakaan mitään vikaa ole, mutta kymbidi on muodoltaan vaan jotenkin aivan täydellinen.


Minulla on ollut kymbidejä pari ruukkukasvinakin, mutta nyt sainkin huikaisevan leikkokukkakimpun. Kaksi viikkoa kymbidi on jo maljakossa viihtynyt ja voi edelleen todella hyvin. Tämä kymbidi on väriltään vaaleanvihreä, joka on todella jännä väri. Siinä on jotain todella keväistä!

Ruukkukasvinakin kymbidit kukkivat aika pitkään ja elivät sen jälkeen yli vuoden huonekasveina, mutta en saanut niitä uudelleen kukkimaan. Ne olivat kerran Lidlissä tarjouksessa todella edulliseen hintaan ja olivat kooltaan aivan valtavia. Ne olivat kyllä jo aika ylikasvaneita ruukustaan ja varmaan ne olisi nopeammin pitänyt istuttaa, joten eivät sitten enää kesän yli viihtyneet.


Huomasin viime viikolla Plantagenin mainoksesta, että olivat saaneet kymbidejä valikoimiin. Katselin niitä viikonloppuna Plantagenissa ja hinta oli ihan ok. Kymbidit olivat aika pieniä tai sanotaanko normaalikokoisia; kaikki on pientä niihin Lidlin valtaviin yksilöihin verrattuna! Väreinä oli Itäväylän Plantagenissa vain keltaista, joten päätin odottaa ja toinkin sitten kotiin muutaman perhosorkidean varvun; nautitaan tästä leikkoversiosta ennen uutta kymbidiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti