keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Tammikuu parvekkeella

Tammikuu oli ja meni, mutta parvekkeelle haluaisin vielä hetkeksi palata. Tämän vuoden tammikuu vietettiin todella vaihtelevissa säissä suojasäistä reippaisiin pakkasiin. Taas olemme palanneet suojasäiden puolelle ja kyllä se minusta ainakin mukavammalle tuntuu. Ilma oli jotenkin kovin kosteaa ja pakkanen myös sitä kautta todella purevaa. Täytyy vaan toivoa, että ne pakkaset tältä talvelta olivat jo tässä.

Tämän talven osalta luulen, että muratit eivät kyllä talven yli selviä. Kovin vihreiltä ja vehreiltä ne kyllä näyttävät, vaikkakin lehdet ovat pakkaselta käpristyneet. Pakkaset tulivat vaan niin kertarysäyksellä suojasäiden päälle, että multa ja sitä kautta juuret varmaan jäätyivät aivan täysin. Kastelun olin kyllä jo aiemmin lopettanut, mutta aika hitaastihan se multa näin talvella kuivuu. Kauniilta ne muratit toki vielä näyttävät, samoin kuin kanervat.


Hyasintitkin avautuivat lopulta kukkimaan ja näyttivät tosi kauniilta pitkään. Vasta viime päivinä ovat kosteuden myötä lässähtäneet ja niiden aika alkaa olla ohi. Tuoksukin oli oman aikansa aivan ihana!


Päivät ovatkin jo mukavasti alkaneet pidentyä ja nyt saattaa jopa valoisalla ehtiä töistä kotiin omalle parvekkeelle. Voi että, nyt on kevättalvi on alkanut ja talvi alkaa kääntyä loppua kohti. Voihan se toki vielä kestää muutaman kuukauden; viime keväänä vielä vappuviikolla oli läheinen Mustalampi jäässä, mutta vappu vei jään sitten mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti