torstai 20. helmikuuta 2014

Loistava True Detective

Syksyllä kovasti tätä True Detective -sarjaa jo odottelinkin ja se on kyllä ollut täysin odotuksen arvoinen. Nyt on sarjassa edetty jo viimeisiin kauden jaksoihin ja jäljellä kahdeksasta on enää kolme. True Detective on todella koukuttava ja kyllä innolla taas odotan maanantain uutta jaksoa. Onneksi tätä sarjaa on kaiketi tiedossa myös lisää tämän kauden jälkeen; innolla kyllä odotan mitä ne voisivat mahdollisesti pitää sisällään, koska tämä ensimmäinen kausi on pääosin keskittynyt menneisyyteen. Nykyhetkeä alettiin oikeastaan valottaa vasta tässä viimeisimmässä jaksossa.

Credit: hbonordic.com
True Detective kertoo etsivistä Rustin Cohle (Matthew McConayghey) ja Martin Hart (Woody Harrelson), jotka käyvät läpi vuonna 2012 uudelleen avattua murhatutkimustaan 1990-luvulta. Tässä ilotytön murhatutkimuksessa parivaljakko jäljitti sarjamurhaajaa, jonka epäiltiin liittyvän myös okkultismiin. Haastattelut lomittuvat tutkimuksen tapahtumiin ja tapahtumien kulku paljastuu pikkuhiljaa. Nyt tosiaankin jaksossa 5/8 päästiin vaiheeseen, josta ei voi kyllä aavistaa mitä ihmettä sarjan jatko voi tuoda tullessaan. 

Credit: hbonordic.com
HBO:n True Detective on tehty samaan tapaan kuin monet brittisarjat, mutta tällä kertaa tapahtumapaikkana on Lousiana. Sarjassa on pääosissa poikkeuksellisen nimekkäät näyttelijät ja molemmat ovat todella hyviä rooleissaan. Woody ei ole perinteinen Woody tai mistä sen tietää mitä sarjassa vielä nähdään, mutta vaihteeksi hyvä niin. Matthew McConaughey on kyllä nyt siirtynyt aivan oikealla polulle ja draamanäyttelijänä tulevaisuus voi tuoda tullessaan aivan mitä vaan. Kumpi vaan käy, tv tai elokuva, molemmat kyllä hänen suhteensa toimii mainiosti. Juonesta olen pitänyt todella paljon ja se ei noudata ollenkaan mitään normaalia kaavaa eikä tosiaankaan ole mikään tavallinen jenkkisarja. Tämä ei myöskään ole mikään The Killing, joka oli aivan tavattoman pitkästyttävä ja pimeä amerikkalainen versio tästä pohjoismaisesta ja brittiläisestä lajityypistä. Tämän kanssa ei kyllä todellakaan pitkästy ja valoakin piisaa Lousianassa, vaikka aiheet synkkiä onkin. 

Credit: hbonordic.com
Olen valtavasti pitänyt myös sarjan ajankuvasta. Nytkö ollaan jo tässä vaiheessa, että 1990-lukuun voi liittää tiettyjä nostalgisia piirteitä? Vaikeaa on nimetä tiettyjä 1990-luvun asioita, mutta kyllähän ne tietysti liittyvät pukeutumiseen jne. mutta myös kuvauksen valaistukseen ja värien käyttöön. Jotenkin sarjasta tulee mieleen Uhrilampaat. En tiedä, mutta jotenkin niin aidolta ja tutulta tuo 1990-luku tuntuu.

Credit: hbonordic.com

Vielä ei ole tietoa milloin tavallisilta kanavilta sarjaa voi seurata, mutta tällä hetkellä sarja pyörii C More Seriesillä sekä HBO Nordicilla, joista jälkimmäisellä sarjan voi katsoa milloin tahansa vaikka kerralla putkeen. Suosittelen tätä kyllä lämpimästi! Nyt vaan sitten odotellaan mitä kauden loppu tuo tullessaan ja todella toivon, että sarja jatkuu myös tulevaisuudessa. Tämä on kyllä jotain aivan uutta amerikkalaiseen telkkarin rikostarjontaan!

4 kommenttia:

 1. Tämä sarja jäi minulta ohi! Toivottavasti se tulee uusintana ennen kuin toinen kausi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä todella hyvä! Ihme, että Yle ei vielä ole sitä näyttänyt, mutta pakkohan sen on tulla ohjelmistoon!

   Poista
 2. Katsottu muun kautta ja tykkäsin! Ensimmäinen jakso oli pikkasen puuduttava, mutta sitten alkoi sujumaan. Ukkokin tykkäsi vaikka hän hermostui ensimmäisen jakson aikana, eikö mitään tapahdu. Hän nääs rakastaa toimintaa. :D
  Odotamme innolla toista kautta. Matthew <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan katsoa kohta tämä uudelleen. Innolla odotan uutta kautta!

   Poista