tiistai 18. helmikuuta 2014

Sumuisten päivien orkideat

Tammikuussa ja helmikuussa onkin jo pidempään hemmoteltu orkideojen ystäviä useilla tarjouksilla. Lämpimillä säillä niitä onkin ollut tosi mukava kotiin kantaa, vaikka kunnollisen pakkaamisen silloinkin vaativat. Nykyään perushinnatkin ovat todella edullisia, joten uuden hankkiminen käy todella helposti; tietysti vanhojen uudelleenkukittaminen on parasta, mutta aina sekään ei onnistu.


Lämpimillä säillä on kääntöpuolensa ja ne ovat varjoiset ja sumuiset päivät, jolloin ei kyllä aurinkoa näy. Tosi monesta orkideastani tippuivat talven mittaan nuput ja useampi yksilö tiputti lehdet ja kuoli. Nyt sentään päivä pitenee jo todella reippaasti, mutta se ei yksistään riitä. Tarvittaisiin sitä aurinkoa. Onneksi uudet kukkavanat ja nuput ilmestyvät varmastikin kevään mittaan, mutta vähän harmittaa, kun joulukuussa näytti niin lupaavalta, kun joulukuu oli niin aurinkoinen. Aika harmaata säätä luvataan jatkossakin, mutta kohtahan se talvi on ohi ja aurinko alkaa paistaa, vaikka lämpötila olisi mikä.


Kun hävikki on suurta, voi hyvillä mielin korvata lehdettömän version uudella. Välillä on ollut orkideahyllyllä aika lailla tungosta, mutta näköjään vaihtuvuus on sen verran suurta, että siitä ei pitkään tarvitse huolehtia. Näillä mennään taas ja toivotaan paljon aurinkoa kevääseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti