torstai 13. helmikuuta 2014

Hortensiat ovat täällä taas

Ihanat hortensiat ovat taas palanneet kauppoihin! Näitä on nyt parin viikon ajan saanut kanta-asiakastarjouksella Plantagenista ja olivatkin yllättävän isoja. Tällä kertaa päädyin violetteihin, kun niitä on vähän harvemmin tarjolla kuin muita värejä.
Suosikkivärini on silti se sama; vaikka en muuten ole missään niin sinisen ystävä, niin hortensioista se on ylivoimaisesti kaunein. Lisäksi saatavilla on myös vaaleanpunaista ja valkoista; hortensian värin syvyys myös vaihtelee ajan kanssa ja joskus koko värikin, mikäli kasvi elää pidempään. Ihanan keväinen tunne kyllä valtasi näiden hortensioiden myötä!


Mutta kyllä nämä kaverit myös kuivuvat nopeasti eli kastelua tarvitsevat parin päivän välein ja joka päivä on kokeiltava mikä on tilanne. Toipuvat kyllä pienestä kuivumisesta, mutta näin sisätiloissa kestävät niitäkin huomattavasti vähemmän kuin kesällä parvekkeella. Kuiva huoneilma ja lämmitykset tietysti huonontavat tilannetta, mutta toivotaan, että kestävät kuitenkin jonkin aikaa; ja ehkäpä saan ne sitten keväällä myös siirtää parvekkeelle isompaan ruukkuun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti