tiistai 25. kesäkuuta 2013

Ei mitään katsottavaa - tai hyvin vähän ainakin

En kuulu niihin, joiden mielestä tv:stä ei koskaan tule mitään. Ainahan sieltä tulee ja kaikenlaista. Tänä kesänä on kuitenkin pakko myöntää, että aika vähän on tarjolla mitään erityisen kiinnostavaa. Jos kesän odotetuimmat ja suunilleen ainoat ohjelmat ovat uusi sarja Luther sekä Downton Abbeyn kolmannen kauden uusinnat (ja kumpaakaan näistä todellakaan mitenkään dissaamatta!), niin eiköhän se kerro jo jotain. Katselen kuitenkin aika monenlaista ohjelmaa! Toisaalta digiboksin kovalevy on edelleen aika täynnä, joten käyhän se kesä näinkin; varsinkin lomaan saakka.



Tällä hetkellä taitaa pyöriä perussarjoistakin ainoastaan The Wire, jota itse katselen ensimmäistä kertaa. Muuten sitten tuleekin lähinnä purettua digiboksin sisältöä. Olen siitä onnellisessa asemassa, että olen jo nähnyt Game of Thronesin kolmannen kauden ja mitenkään kenenkään katseluiloa spoilaamatta voin todeta, että kyllähän siinä taas kauden lopussa saatiin tarinan pakka aika sekaisin. Voi, voi, neljänteen kauteen ei enää olekaan kuin suunnilleen yhdeksän kuukautta. Ja kyllä, se on edelleen vaan niin huikea sarja! Ylekin ilmeisesti pääsee aiemmista tiedoista poiketen näyttämään kolmatta kautta jo tämän vuoden puolella. Silloin täytyy itsekin katsoa kausi uudelleen HD:nä, kun sitä ei CMorella kerran ole kaapelissa tarjolla.



Keväällä tuli myös katsottua Boardwalk Empiren kolmas kausi. Pidän sarjasta valtavasti, mutta olihan se taas kerran kohtalaisen raaka. Neljäs kausi jo kohta alkaakin maksukanavilla ja yhtä lailla syyskuussa Ylellä tämä kolmas kausi. Downton Abbeykin jatkuu syksyllä kesän uusintojen jälkeen neljännen kauden uusilla jaksoilla.



Tällä hetkellä olen kahlannut läpi Homelandin toista kautta ja en voi kuin ihmetellä kuinka kehtuttu ja palkittu sarja Yhdysvalloissa oikein on. Kun ajattelee aiemmin mainitsemiani sarjoja, jotka ovat suunnilleen parasta tv-tarjontaa mitä voi olla, niin kyllähän tuo Homeland on suorastaan huvittava. Ensimmäinen kausi oli mielestäni vielä ihan hyvä ja nyt kun olen toisessa kaudessa ehtinyt puoleen väliin, niin on vaan todettava, että se on kyllä aivan onneton. Tykkään kyllä muuten Claire Danesistä, mutta tuohon Carrie Mathisonin rooliin hän on kyllä aivan totaalisen väärä valinta. Lisäksi jos nuo aiemmin mainitsemani sarjat tarjoavat jopa kymmeniä mielenkiintoisia ja uskottavia hahmoja, joiden tarinaa seuraa mielellään, niin tässä Homelandissa ei kyllä yhtä ainutta sellaista! Pitäisi varmaan katsoa sarjasta israelilainen alkuperäisversio, mutta en voi kuin hämmästellä sitä, että kuinka joku voi pitää sarjaa oikeasti hyvänä. Toinen kausi saa kyllä parantua todella reippaasti, että kolmatta kautta viitsisi edes katsoa.



Sen sijaan iloinen tieto oli se, että Ylellä jatkuu taas kuitenkin lokakuussa normaalilla perjantai-illan paikalla Law and Order: Criminal Intent (Kova laki: Rikollinen mieli). Toiveissa myös elää josko sitä Mad Menin kuudetta kautta alettaisiin vihdoin tuttuun tapaan näyttää Nelonen Kinolla. Kovasti tuntuvat mainostavan Nelosen mainoskanavien uudistumista syksyllä, mutta sen tarkempia tietoja asiasta tai ohjelmistosta ei ole kyllä löytynyt. Sen sijaan jokainen Suomen kanava mainostaa kyllä yhtä sun toista tosi-tv- ja kisailuohjelmaa. Niistä en kyllä katso kuin Idolsia. Sekin aina huononee loppua kohden, mutta on siinä sentään hyvätkin hetkensä, kun joku oikeasti osaa laulaa ja tekee sen vielä aivan sitä odottamatta!

7 kommenttia:

  1. Niin, en ole nähnyt Downton Abbey -sarjasta ensimmäistä kautta enkä toista kautta ja kolmannen kauden jaksoista näin vain 3 viimistä jaksoa. Onneksi Elisa Viihteessä on muistissa tallennussääntö, että se lähtee tallentamaan tätä ihanaa sarjaa automaattisesti. Pitäisi vaan nähdä vielä 1. ja 2. kaudet. Viime vuonna ihmettelin, miksei tätä sarjaa näytetty Yle Areenassa, josta katson muita sarjoja jos on jokin jäänyt tallentamatta.
    Ihmettelen myös, miten saatoin jättää Mad Men-sarjan katsomatta kun jälkeenpäin olen kuullut muiden kehuja siitä sarjasta. Kaipa ostan jonain päivänä boksin ja katson sen boksin läpi yötä päivää.

    VastaaPoista
  2. Downton Abbeyn kolmas kausi tosiaan alkaa perjantaina ja sitä ei tosiaan ole Yle Areenassa näkynyt. Huomasin kanssa kun aikoinaan tallennuksissa oli ongelmia ja parista jaksosta puuttui alusta useampikin minuutti. Kyllähän se varmasti taas jossain vaiheessa uusitaan, jos vaan malttaa odottaa...

    Downton Abbeyn dvd:t näyttivät olevan edelleen aika hinnakkaita, mutta keväällä ostin Anttilasta Mad Menin kolme ensimmäistä kautta hintaan 6 e/kausi. Aivan loistava sarja ja kannattaa katsoa putkeen, parhaimmillaan juuri siten!

    VastaaPoista
  3. Katsoin cdon.comista, mitähän maksaisi Mad Menin 5 kautta yhteensä. Hurjat 69 euroa ja rapiat. Pitäisi katsella muualta, josko löytyisi vielä halvemmalla.

    Telkkaan tulee jatkuvasti uusitntoja, joten eiköhän D.A.:n kaksi ensimmäistä kautta näytetä joskus myöhemmin.

    VastaaPoista
  4. Niin, pitää vielä hommata Sopranos-boksin, kun en ole nähnyt koko sarjaa lainkaan. Vai tuleekohan Sopranos uusintana? Hmmmm...

    VastaaPoista
  5. Kyllä kaikki tulee uusintakierrokselle, kun vaan malttaa odottaa. Joskus ei malta! Samoin boksien hinnat laskevat aina, kun vaan odottelee. Nuo Mad Menit sai tosiaan Anttilasta toukokuussa pilkkahintaan eli hinnat laskee kohta muuallakin.

    Sopranos on kanssa aivan ehdoton. Katsoin sitä aikoinaan Neloselta ja nyt kun siirryttyään Ylelle koko sarja tuli jokin aika sitten uusintana kokonaisuudessaan yksi jakso viikossa, pidin siitä vielä entistä enemmän. Henkilöitä on paljon ja juonikin vaan paranee säännöllisinä annoksina. Putkena tämäkin siis paras!

    VastaaPoista
  6. Pakko tulla höpöttämään, että tänään liityin Netflixiin, koska siellä näkyy Mad Men-sarjan kaksi ensimmäistä kautta.
    Aion katsoa nämä kaksi kautta heinäkuun ajan ja sitten irtisanon jäsenyyteni. ;) Aloitan jo tänä iltana, kun mies on iltavuorossa perjantai-iltaan asti. :)

    4. kausi lähtee uusintakierrokselle 8.7. lähtien ja laitoin jo tallennukseen. Toivottavasti viides kausi näkyy myös uusintana ennen kuudetta kautta. Pitää vaan katsoa, mistä löytyisi kolmas kausi. Vaikkapa dvd:na. :)

    Eipä tarvinnut tilata viittä kautta ja maksaa niistä yhteensä 69 euroa.

    VastaaPoista
  7. Hieno juttu! Katselinkin eilen Itäkeskuksen Anttilassa, että siellä oli edelleen niitä Mad Men -bokseja hintaan 3 boksia 20 eurolla. Huomasin vain kakkoskautta, mutta en katsonut sen tarkempaan. En katsonut myöskään yksittäishintaa, mutta toukokuussa ne tosiaan maksoivat yksittäinkin vain jotain 6 euroa.

    Sellainen kuin filmnet.fi on myös oikein hyvä palvelu ja siellä näyttäisi olevan kolmas kausi. Meillä se sopimus mielestäni päättyi silloin kuin pitikin ja toimi muutenkin tosi hyvin. Tämän voisin ottaa uudelleen sitten kun maksu-tv sopimus päättyy. Tämä ei myöskään pätkinyt eikä ollut mitään teknisiä ongelmia.

    VastaaPoista