torstai 13. kesäkuuta 2013

Hurjasusi parvekkella

Lemmikkini lomaillessa piti parvekkeelle saada toinen hurjasusi sijaiseksi. Olenkin jo jonkin aikaa kaipaillut parvekkeelle sopivaa ovistopparia, kun parvekkeella aina vetää tai on muuten läpivetoa. Lisäksi oven paiskautuminen kiinni pitää raivostuttavan pamauksen ja olen siihen totaalisen kyllästynyt, koska sama juttu käy lähes joka kerta, kun ovi on hetkenkin auki.

Oven edessä pidetylle kastelukannullekin on muuta käyttöä, joten oikein tyytyväisenä kotiutin laivalta juuri sopivan koirastopparin. Näitä oli myös mustia nahkaisia sekä raidallisia kangaspäällysteellä, mutta tämä juuttikankainen oli omalle parvekkeelle paras. Sopivan pieni ja painava, joten toimii loistavasti. Olen nähnyt lehdissä myös köysimäisiä stoppareita, mutta en ole niihin kaupoissa törmännyt, joten koira päätyi koiraan.

Krassit ovat alkaneet muodostaa jo todella suurta pensaismaista lehteä. Lehdissä on kyllä niin kauniin vihreä väri ja ovat kyllä tosi nättejä parvekekasveja, kun vaan lähtevät kunnolla kasvuun. Joskus täytyy varmaan kokeilla miten hyvin toimisivat ihan parvekeruukuissa. Viime kesänä kokeilin amppelissa, mutta silloinen paikka oli liian kuuma, joten krassi oli koko kesän vähän kitukasvuinen. Hyvin näyttävät kyllä viihtyvän puolivarjossa tänä kesänä.


Kerratut petuniat ovat myös alkaneet kukkia ja kyllä ne oikeasti todella upeita! Ostin Kodin Ykkösen tarjouksesta vielä yhden amppelin ja sattuivat olemaan yllättävänkin samansävyisiä Viherpeukaloista tilatun kanssa. Viherpeukaloista tilatun petunian kukat ovat ehkä pääsääntöisesti vähän tummempia, mutta ihan varmuudella sitä on kyllä vaikea sanoa, kun jokainen kukka on erilainen. Kyllä tämä tuttavuus oli ehdottomasti kokeilun arvoinen!


Muihin amppelipetunioihin verrattuna näissä kerratuissa petunioissa on kyllä todella paksut varret ja ne napsahtavat tai repeytyvät poikki todella helposti, joten siirrellessä ja käännellessä kasveja saa olla todella varovainen. Lisäksi myös kukat ovat painavat, joten ne kuormittavat myös varsia. Kodin Ykkösestä tuodusta amppelista olikin aika monta oksaa jo valmiiksi poikki, mutta nopeastihan nämä petuniat kesällä leviävät. Näissä alla olevissa Viherpeukaloiden taimissa oli vähän hennommat oksat ja tuntuvat olevan siten kestävämpiä; ja niin kauniita!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti