torstai 6. kesäkuuta 2013

Punaista ja valkoista

Vuoden ruusuisimman viikonlopun jälkeen olen itsekin saanut nauttia vielä ruusuista. Valmistujaisia tai muita emme itse viettäneet, mutta ekaluokkalaistamme halusimme muistaa ruusulla. Yhden ruusun hinnalla kun sai koko kimpun, niin sainpahan minäkin omani!


Yllättävän hyvin ovat ruusut vielä säilyneet, mutta olenkin pitänyt ne öisin ja työpäivän ajan jääkaapissa. Näissä kuvissa toki ovat vielä aivan tuoreita. Huikeaa värisuoraa oli kyllä useissa kaupoissa tarjolla, mutta valinta osui tällä kertaa perinteiseen. Huikeita pinkkejä ruusuja oli esillä, mutta ehkä valitsen niitä sitten seuraavalla kerralla.

Kovin usein en leikkokukkia raaski hankkia; lähinnä vain niitä kaikkein pitkäikäisimpiä. Rakastan ruusuja, mutta kestävät kauniina vain niin valitettavan lyhyen aikaa. Siksipä usein tulee valittua perhosorkideoja. Ruokapöydän orkideat alkoivat tiputella vähitellen kukkiaan, joten oli aika vaihtaa uudet. Päädyin tällä kertaa valkoisiin, kun niitä kerran vähemmistönä on uudelleen kukkivien joukossa. Aika matalia olivat tällä kertaa, mutta juuret ja lehdet olivat hyvät, joten toivotaan pitkää ikää!

Vanhat perhoset sen sijaan saivat siirtyä aurinkoisempiin olosuhteisiin. Samalla sain myös tähän käyttöön keväällä hankkimani pullolaatikon, jolle olen miettinyt sopivaa kohdetta. Istutusruukku ja pakasterasia alle, niin korkeus ja kasteluolosuhteet ovat sopivat. Nämä kuvissa olevat ovat vanhempia kasveja, joita rinnakkain mahtui hyvin kolme. Näistä osa olikin sellaisia, joiden juurien kunto vaikutti keväällä siltä, etteivät elää enää kovin pitkään. Nyt ovat kasvattaneet juuriakin sen verran, että katsellaan kuinka käy. Uusia lehtiäkin pukkaa, mutta kukkavanoja ei vielä toistaiseksi näy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti