keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Käsiksi rästiprojekteihin

Taas olen perusongelmani edessä eli jälleen kerran olisi neulontatyö päättelyä vaille valmis. Olen ollut iltaisin muutaman viikon ajan niin tolkuttoman väsynyt, että en ole vielä siihen hommaan jaksanut ryhtyä. Toisaalta olen tehnyt päätöksen, että uutta projektia en aloittaisi ennen kuin edellinen on valmis. Tämä pätee välillä hyvin, välillä huonosti ja sitten on vielä joitakin tätä päätöstä edeltäneitä töitä kesken. Kiertotiekin tähän päätökseen on eli aina voi vaihtaa toiseen keskeneräiseen projektiin. Siihen taas voi olla tyytyväinen, koska nyt siitä kyllä tulee valmista!

Työn alle otin sitten työhuoneessa milloin missäkin kohta vuoden päivät odotelleen rahin päällisen. Siitä ei oikeastaan muuta puuttunut kuin muutama kerros kavennettua pohjaa ja jonkun suunnittelumietinnän vuoksi jäänyt sitten kesken. Nyt päällinen jo odottaa vain sovitusta ja päättelyä, mikäli koko on vain sopiva. Rahi on virkattu Novitan Bali-langasta ja työ valmistuu kyllä todella nopeasti, kun hommaan ryhtyy. Ohje on mukailtu yhdestä muistaakseni Pirkka-lehdessä olleesta peruskassin ohjeesta ja Talo & Koti -lehdessä 1/2013 olleesta rahiohjeesta. Lopetetun Bali-langan perään kyllä haikailen, koska sitä on todella mukava virkata. Se on ohuempaa ja pehmeämpää kuin muut kudelangat eikä myöskään langanpäät purkaudu niin helposti. Vielä toinen päällinen tulisi virkata toiselle vanhalle rahille. Siihen on varastossa Toikan Putkista ja täytyy vähän lankavarastoista katsella mitä väriyhdistelmiä siihen loihtisi. Ainakin mukavasti lankaa näihin saa kulutettua.


Jokin aika sitten sain myös valmiiksi Pentikin bongo-kankaasta verhokapan kodinhoitohuoneeseen. Oman aikansa nekin odottelivat puolivalmiina, mutta en vain sitten saanut ompelukonetta kaivettua esiin. Kangasta jäi sen verran yli, että sillä voisi mahdollisesti päällystää vanhan kampauspöydän jakkaran joskus tulevaisuudessa. Valmistuneissa rästihommissa on se hyvä puoli, että tyytyväisyys on aina ehdottomasti silloin huipussaan. Millähän sitä saisi tapansa parannettua...Muita projekteja odottaa lankavarastoni. Hankin keväällä työhuoneen kaappeihin hyviä laatikoita lankoja varten. Halusin siirtää ne nyt kunnolliseen tiiviiseen säilykseen ja jätin langa vielä muovipusseihinkin varmuuden vuoksi. Tahdoin langoille nimenomaan läpinäkyvät laatikot, jotta lankoja on helpompi penkoa; lisäksi omalla kohdallani ainakin pätee sellainen totuus, että mikä on piilossa, on se myös helposti pois mielestä. Nyt pääsin myös käyttämään ihanaa Dymo-tarrakonetta. Muutenkin olen siitä erittäin tyytyväinen, että kaikki langat ovat nyt samassa paikassa; heti näkee mitä on tarjolla ja ainakin sen lankojen valtavan määrän hahmottaa paremmin. Kokonaiskuvaa laatikoista en kyllä tohdi julkaista, mutta sen voin myöntää, että niitä oli useita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti