perjantai 7. kesäkuuta 2013

Valkosuklaajuustokakku

Koulun päättymistä juhlittiin valkosuklaajuustokakun merkeissä. Juustokakku onnistui todella hyvin ja maku tietysti erinomainen! Käytössä oli vanha netistä tulostettu ohje, josta ei valitettavasti näy, mistä on alun perin kotoisin. Ohjetta olen vuosien mittaan hieman mukauttanut.

Ensin valmistetaan keksipohja:

175 g joulupipareita
n. 50 g rasvaa

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu rasva. Painele keksiseos vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamista.

Kekseiksi sopii hyvin dominot tai muutkin keksit, mutta joulupipareista tulee ihana maku. Vuokana voi käyttää esim. irtopohjavuokaa. Itse tein kakun silikonivuokaan, josta kakku irtosi myös hyvin. Kippasin kelmun päälle ja käänsin tarjoilulautaselle. Tarvittaessa rasvan määrää voi lisätä.

Seuraavaksi valmistetaan täyte, johon tarvitaan:

250 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
2/3 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl kermaa
250 g tuorejuustoa

Paloittele valkosuklaa ja laita vesihauteeseen sulamaan. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja sulatettu sekä hieman jäähtynyt suklaa. Lisää suklaatuorejuustoseokseen muna-sokerivaahto sekä vaahdotettu kerma. Purista liotetuista liivalehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne pieneen määrään kiehuvaa vettä (n. 2 rkl) ja sekoita mukaan kakkuseokseen. Liivate kannattaa kaataa sekaan siivilän läpi. Kaada seos keksipohjan päälle ja hyydytä kakkua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kakun päälle voi raastaa suklaata tai laittaa marjoja. Itse teen tämän kakun kanssa yleensä mansikkamelbaa; myös muita marjoja kannattaa kokeilla.

Melbaan tarvitaan:

mansikoita
tomusokeria

Murskaa esim. sauvasekoittimella n. puoli pakasterasiallista mansikoita tasaiseksi. Lisää tomusokeria maun mukaan marjojen makeudesta riippuen. Valkosuklaa on aika makeaa, joten melban voi jättää kirpeämmäksi. Kokeilu kannattaa aloittaa yhdestä ruokalusikallisesta tomusokeria. Lisää marjoja seokseen, jos melbaa tarvitaan enemmän.


Aiemmilla kerroilla on valkosuklaajuustokakku jäänyt pehmeämmäksi kuin nyt. Pehmeämpi seos on sopinut kakkuun myös oikein mainiosti, mutta nyt tästä tuli perinteisempi juustokakku. Lisäsin tällä kertaa yhden liivatelehden lisää, joka on myös ohjeeseen lisätty. Leivontaan tarkoitettu valkosuklaa jäi myös vähän kesken ja lisäsin lopuksi Kalevin mansikkavalkosuklaata; sopii joukkoon erittäin hyvin.

Kaiken kaikkiaan siis hyvä koostumus ja erinomainen maku!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti