tiistai 12. maaliskuuta 2019

Pistaasi kotona

Tässä lopputalvesta (onneksi voi vähitellen sanoa niin!) on tullut kierreltyä kukkakaupoissa. Siitä tulee valtavan hyvä mieli ja kiertelystä saa energiaa sekä mielikin rentoutuu. Kaikkea ihanaa ei voi tietenkään kotiin ostaa, mutta aina jotakin matkaan tarttuu. Hiihtolomalla löysin Vantaan Viherpajasta pistaasin ja olihan se ostettava, koska en ole koskaan aiemmin sellaiseen törmännyt. 

Pistaasi tykkää myös Välimerellisistä oloista ja kesällä viihtyy ulkona tai parvekkeella. Pistaasin pitäisi olla nopeakasvuinen ja tuottaa myös satoa. Se jää nähtäväksi, mutta ainakin kasvamaan se on alkanut. Itse kasvi oli aika pikkuinen, mutta varmasti koko kasvaa, kun jo näin nopeasti uudessa paikassa alkoi kasvattaa uusia lehtiä. Pidin kasvin vielä pienessä ruukussa, mutta katsotaan tässä kevään mittaan miten helposti kasvi kuivuu ja vaihdetaan sitten ruukku tarpeen mukaan.



En ole mielestäni koskaan pistaasiin ulkomaillakaan törmännyt ja piti ihan googlata millaisena se oikein maailmalla kasvaa. Nytpähän tiedän mitä jatkossa tulee Välimeren maissa seurailla!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti