tiistai 26. helmikuuta 2019

Alennus-amaryllikset

Joulun jälkeisistä alennusmyynneistä matkaan tosiaan tarttui lähinnä kukkia. Euron kahden amaryllikset ovat hyvä hankinta, sillä kestävät kyllä mukavan pitään. Nyt on mennyt kohta kaksi kuukautta ja osa on edelleen nupuillaan!


Amaryllis ei ole normaalihintaankaan erityisen kallis kukka, mutta joulun jälkeen niistä ei paljon tarvitse maksaa. Kestävyys on erittäin hyvä, kun ei kastele niitä juuri ollenkaan. Joulun jälkeen amaryllisten asema muuttuu vaikka kukkahan on erittäin kaunis ennen sekä jälkeen joulun. Minusta amaryllis sopii talvikukaksi koska vaan erinomaisesti!



Laatu näissä alennus-amarylliksissä oli vähän niin ja näin. Kukkia on toki piisannut ja sain taas kaivettua itselleni niitä useampivanaisia yksilöitä. Koskaan aiemmin ei ole kuitenkaan käynyt niin, että osa kukkavanoista on kuollut ennen kukintaa. Amaryllikset ovat joko kaupassa paleltuneet tai sitten saaneet liikaa vetoa keittiön ikkunalla. Joka tapauksessa, kukkia on silti riittänyt pitkäksi iloksi!

Varmaan vielä muutaman viikon on osasta näistä amarylliksistä iloa. Enempää en niitä ajatellut hankkia vaikka niitä näin kaupassa edelleenkin. Vähitellen pitäisi raivata sitten maaliskuussa tilaa keittiönikkunalta yrteille ja muille syötäville istutuskasveille. Maaliskuuta kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti