torstai 21. maaliskuuta 2019

Ruukunvaihtoa

Kevätpuuhiin kuuluu ilman muuta ruukunvaihto. Tänä vuonna päästiin aika vähällä, kun aiemmin talvella vaihdettiin ruukut muutamasta sitä kipeimmin tarvitsevasta kasvista. Kevään mittaan huomasin kuitenkin, että molemmat banaanit taitavat tarvita samaa käsittelyä. Banaani on todella nopeakasvuinen ja aavistukset ruukunvaihdontarpeesta olivat ihan oikeat.

Isomman banaanin ostin vuosi sitten Plantagenista. Se on kasvanut erittäin hyvin ja onkin pysynyt hyvävointisena. Viherpeukaloista viime keväänä tilaamani pikkuruinen taimi kasvoi jo viime kesänä valtavasti ja sille taidettiin viime vuonna vaihtaa ruukku kahteen kertaan. Nyt kevättalvella sen lehdet alkoivat kellastua enkä oikein muuta syytä keksinyt kuin liian pieni ruukku. Isommassa ruukussa se on voinut huomattavasti paremmin. Molemmat kasvit olivat täyttäneet juurilla ruukkua ihan mukavasti, pahempiakin tapauksia on kyllä nähty. Ilmeisesti kuitenkin banaani tarvitsee lisätilaa ja uutta multaa huomattavasti nopeammin kuin moni muu kasvi tai alkaa voida huonosti.


Ja vettä, sitä nämä kaverit kyllä tarvitsevat. Ihan huonekasvinakin niitä saa kastella useamman kerran viikossa. Ja kesällä tietysti kaikkein eniten. Isompaa banaania olenkin pitänyt työhuoneessa kauempana auringosta juuri kastelusyistä. Hyvin on viihtynyt niinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti