maanantai 18. maaliskuuta 2019

Laakeripuun paikka täytetty

Talvella olimme hetken ilman laakeripuuta. Jouduimme luopumaan edellisestä, mutta kauan ei tarvinut ilman laakeripuuta olla. Sopiva keskikokoinen yksilö löytyi talvella Plantagenista ja kokeillaan sitä taas jälleen kerran. Laakeripuu on aina ihanan vehreä ja olemme käyttäneet lehtiä myös ruoanlaittoon. Upeisiin laakeripuihin sillä on vielä matkaa, mutta pienestä on hyvä ponnistaa. Ehkäpä joskus kokeilen vielä puuvartista laakeripuuta, mutta tällä hetkellä voin ihastella kotona tätä pensaismaista laakeria.

Muutama vuosi sitten tuli ostettua laakeripuu Bauhausista ja kasvi oli valtavan hyvä kasvamaan sekä viihtyi työhuoneessa mainiosti. Valitettavasti siinä viihtyivät hyvin myös tuholaiset, jotka olivat riesana oikeastaan alusta alkaen. Myrkkypuikoilla ja huuhtelulla ne sai pois, mutta myrkyn vaikutuksen hälvettyä, tuholaiset olivat taas riesana. Ongelma oli käytännössä aivan jatkuva. Käsitykseni on, että tuholaiset tulivat kasvin mukana, joten laakeripuun kunto on hyvä tarkastaa kaupassa. Tällä kertaa laitoin myös heti alkuun myrkkypuikon tuholaisten häätöön ja olen ottanut tavaksi suihkutella kasveja säännöllisesti. Se on myös terapeuttista!

Uusilla hyvillä tavoilla koitetaan pitää laakeripuu tyytyväisenä. Laakeri on todellakin nopeakasvuinen ja viihtyy hyvin kodin itä- ja eteläikkunalla. Uudessa laakeripuussa on jo paljon uusia lehtiä, joten paikka on laakeripuulle erittäin mieluinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti