torstai 6. joulukuuta 2018

Amaryllisten aika

Taas on amaryllisten aika. Hankin niitä aina jokusen ennen joulua ja toivon niiden kukkivan hyvissä ajoin. Joulun aikaan kiireitä riittää ja silloin on harvoin kotona, joten on parempi, että kukat loistavat joko ennen tai jälkeen joulun. Amaryllis onkin aikamoinen joulun koristus!


Tällä kertaa ostin normaalia pienempiä amarylliksia, jotka maksoivat euron kappale. Hankkimani olivat yksivanaisia, mutta valikoimasta löytyy aina sellaisia, joihin on kasvanut kaksi. Kannattaa etsiä hetki ja sellaiset löysin minäkin. Pidän sekä punaisista että valkoisista kukista, mutta punaisia löytyy helpommin ja valkoisia pidetään ehkä jotenkin hienompina. Ihan turhaan, punainen on vähintään yhtä kaunis!


Amarylliksiä en juuri kastele. Kastelu saa ne kasvattamaan pimeässä todella paljon vartta eikä se ole yhtään tarpeen. Ne tuntuvat kasvavan hyvin muutenkin ja niitä saa jatkuvasti käännellä, sillä muuten suuntaavat täysin valoon kohti; ja kaatuvat. Amarylliksen sipulit ovat sellaisenaan todella nättejä ja seuraamista riittää, kun kukintaan menee helposti muutama viikko. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti