perjantai 21. joulukuuta 2018

Marraskuu parvekkeella

Vielä voi muistella marraskuun vähän valoisampia päiviä. Pimein aika vuodesta on kohta saavutettu ja kyllä marraskuun sekä joulukuun välillä on aika paljon eroa. Parvekkeellakin oli vielä niin kesäistä!


Tänä vuonna pystyi koko marraskuun vielä helposti pitämään kesäkukkia parvekkeella. Pelargonit kukkivat siellä koko kuun loppuun syysistutusten seurassa. Karhunvatukat pidin myös pitkään parvekkeella, mutta niistä jäi vähän epäilys olisiko kannattanut siirtää ne sisätiloihin vähän aiemmin. Mansikat olen taas jättämässä parvekkeelle ja kaikki muratit vihertävät parvekkeella edelleen.


Muratit jatkoivat koko syksyn kauniin viherseinän muodostamista, mutta kohtapuolin niitä varmasti täytyy alkaa siirtää sisätiloihin. Muratit ovat sen verran pienissä ruukuissa, että tuskin niissä talven yli selviävät. Murattien irrottelu köynnösritilästä on oma haasteensa, mutta eiköhän se jotenkin onnistu. Jos ei muuten, niin harvennuksen kera.

Marraskuun ajan syysistutukset olivat todella hienoja ja värikkäitä, mutta kuunvaihteessa jouduin jo poistamaan koristekaalit. Ne olivat jo aika pitkälti homehtuneet, joten syksy on ollut aika kostea. Täydensin istutuksia sitten syysistutuksista unohtuneella muratilla. On hyvä säästää joitakin kasveja paikkaamaan, jos syysistutuksista joku kasvi uuvahtaa ennen vuodenvaihdetta.

Marraskuussa joutui vielä kukkia kastelemaankin, mutta joulukuussa sitä ei enää ole tarvittu. Vähitellen on sitten siirrytty talviteloille ja odottamaan uutta kevättä. Onneksi se on lähempänä joka päivä!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti