tiistai 25. joulukuuta 2018

Joulukuu parvekkeella

Joulukuu parvekkeella on jo loppupuolella. Joulukuu on mennyt jouluisissa tunnelmissa, vaikka pieni ripaus kesääkin mahtuu joukkoon. Pari pelargonia sinnitteli parvekkeella vielä joulukuussakin, vaikka suurin osa siirtyi jo sisälle talvisäilöön. Pari murattia vielä odottelee talvilomaa, mutta muuten ollaankin parvekkeella jo erittäin talvisissa tunnelmissa.

Yksi ainut koristekaali sinnitteli pidempään, mutta muut kaalit menivät vaihtoon jo marraskuussa. Kanervat parvekkeella ovat mielestäni olleet jo aika kuivan oloisia tai ehkä enemmänkin väriltään vaikuttavat siltä, vaikka talvi ei ole pitkälläkään. Niitä on kyllä syksyllä kasteltu ihan hyvin, mutta joskus lajikkeet ovat sellaisia. Eivät ne sentään vielä rapise!Koirammekin on siirtynyt aika pitkälti sisätiloihin ja viihtyy parvekkeella ainoastaan valoisalla viikonloppuisin. Kylmyys ei herraa viehätä, vaikka maisemat varmaan kiinnostaisivat. Kiinnostus parvekkeelle vähenee kylmyyden ja pimeyden myötä, mutta vastaavasti kevään valoisat päivät lisäävät parvekkeen vetovoimaa ja kohtahan siellä taas patsastellaan!


Joulukuun myötä myös lyhdyt on haettu parvekkeelle ja viime vuosien tapaan adventtikynttilät yrttilaatikkoon. Viime vuonna hankimme ajastimen parvekkeen jouluvaloille ja se on ollut hyvä hankinta. Arki-iltoina on hankala muistaa valoja sytytellä ja on ollut aivan ihanaa, kun ne palavat kotiin tullessa!


Keijunkukat ovat tämän syksyn viihtyneet parvekkeella hyvin. Tänä vuonna kastelin niitä aiempaa vähemmän, sillä ne tuntuvat mätänevän helposti. Ne eivät tykkää kuivumisestakaan, mutta kosteuden säätely on näköjään syksyllä onnistunut hyvin. Toivottavasti kestävät kauniina vielä pitkään!


Pimeimmät päivät on nyt ohitettu ja lähestyvästä keväästä ja valosta voi jo vähän haaveilla. Talvi on toki vielä edessä, mutta päivien valostuminen tuo valtavasti iloa! Pitkiä iltoja en millään malttaisi odottaa, mutta yritetään nauttia joulunajasta sekä jopa (joistakin) talven hetkistä ensin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti