keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Novitan kevään uutuudet

Kevään ja kesän lankakartat on julkaistu. Tuttuun tapaan luvassa on klassikkovalikoiman lisäksi paljon puuvillaa ja pastellia, tosin pastellitkin ovat aiempaa vaaleampia. Sinänsä kevätvalikoima on helpotus, koska itse olen syksyn värien ystävä, ja tänä vuonna syysvalikoima oli suorastaan loistava. Syksyllä hamstrattujen lankojen käyttöön menee vielä kauan aikaa, joten on ihan hyvä juttu, että keväällä pastelleja tarjotaan niiden ystäville.


7 Veljestä -valikoimaan tulee kolme uutta väriä: pioni, nokkonen ja paluun tekevä turkoosi. Napapiiri pysyy ennallaan, mutta Pohjolassa vaihtuu pari väriä uusiin. Uutuudet Ruka ja Salla näyttäisivät siniseltä ja violetilta; kerästä varmaan aikanaan näkee parhaiten. Polaris, Raita ja Multiraita saavat kukin uuden värin: valo, tanssija ja saaristo. Luvassa on siis kirkkaampia ja värikkäämpiä raitoja!





Nalle-lankaan tulee sama uutuus kuin 7 Veljekseenkin eli nokkonen. Pelto uudistuu ohdakkeella ja soralla. Kirjavista langoista ei oikein kuvien perusteella osaa sanoa mitään, mutta kaupassa aikanaan niistä parhaiten näkyy miten paljon katsojaa miellyttävät. Taika-langassa ei tällä kertaa uutuuksia nähdä. Venla sen sijaan saa useammankin uuden värin: hiekkaranta, pujo, kaura, omenankukka ja horsma. Venla Naturen värit pysyvät ennallaan. Isoveli-lankaan uutena värinä tulee Vanamo.




Kokonaan uusina lankoina tulee Moomin x Novita -langat, joilla tähdätään varmaan Aasian markkinoille. Ainakin väriä näissä piisaa, mikä on tietysti oikein tervetullutta! Langat ovat suunnilleen 7 Veljestä -langan paksuista ja ainakin niitä voi yhdistellä. Erityisen kiinnostavalta vaikuttaa Muumitalo-langan Hemuli. Muita on tarkasteltava lähemmin, mutta Tuittu, Nipsu ja Pikku Myy voivat olla myös hauskoja uusia tuttavuuksia. Värejä Muumitalo-langassa on yhteensä 10. Muumilaakso on kirjava versio ja siinä kiinnostavalta vaikutti erityisesti Taikatalvi. Muumilaaksoa on tarjolla viidessä eri sävyssä. Muumit-lanka koostuu taas merinovillasta ja puuvillasta. Tarjolla on kuusi eri väriä.


Kesäisissä langoissa Keto ja Niitty tarjoavat keväisiä värejä sekä pastelleja. Baby Merino ja Baby Merino Dream jatkavat ennallaan, kuten myös Cotton Crochet, Natura Nordic Wool sekä tietysti tutut kalalangat. Wool Cotton saa uudeksi väriksi ruusun ja Baby Wool oljen. 


Cotton Mercerized jatkaa vanhoilla väreillä. Soma on pastellinen uutuus nauhalanka (bambu-viskoosi ja puuvilla) ja Suvi on myös pastellinen uutuus viskoosi-pellavalanka. Strömsö trikookudelanka saa uusiksi väreikseen voikukan sekä turkoosin. Cotton Soft uudistuu peräti kahdeksalla uudella värillä: valkoinen, helmi, esikko, pisara, kevät, kehäkukka, punarinta ja horsma.




Näillä sitten kesää kohti! Uutuudet tulevat kauppoihin tammikuun aikana, mutta ensimmäisiä voi varmasti jo ihastella aivan lähiviikkoina. Ihanaa tutustua taas uutuuksiin ja ainahan sitä voi kaupan hyllyllä vielä yllättyä lisää keväisistä väreistä!

Koko lankakartta on katsottavissa osoitteessa https://www.novitaknits.com/fi/fi/lankakartat





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti